G4Media.ro

VIDEO Putin, despre afirmațiile SUA că Moscova vrea să lanseze o armă…

sursa foto: Grigory SYSOYEV / AFP

VIDEO Putin, despre afirmațiile SUA că Moscova vrea să lanseze o armă nucleară în spațiu: „Numai minciuni” / „Avem și noi arme care vă pot lovi teritoriul”, dar acuzațiile că Rusia va ataca Europa sunt un „nonsens”, susține liderul rus

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, în timpul discursului anual despre starea națiunii, că acuzațiile SUA că Moscova ar pregăti lansarea unei arme nucleare anti-satelit în spațiu reprezintă „numai minciuni pentru a ne face să arătăm prost”.

El a pretins că Rusia dă dovadă de „responsabilitate totală” în ceea ce privește utilizarea armelor nucleare: „Trebuie să vă amintiți că, în ultimii 15 ani, am propus limitarea utilizării armelor nucleare”.

De asemenea, Putin a acuzat SUA și Occidentul că declanșează conflicte în întreaga lume, în timp ce are „tupeul” să acuze Rusia că vrea să atace Europa.

În același timp, el a amenințat că „avem și noi arme care vă pot lovi teritoriul”.

Trebuie să întărim serios grupurile (de apărare) din direcția vestică, astfel încât să putem face față amenințării unei alte extinderi a NATO spre est, trăgând spre sine Suedia și Finlanda.

Occidentul a provocat conflicte în Ucraina și în Orientul Mijlociu și în alte regiuni și continuă să mintă. Acum, ei nu se sfiesc să spună că Rusia este pe cale să atace Europa. dar noi înțelegem că este un nonsens total„, a spus Putin.

Putin a mai subliniat că, dacă va fi atacată, Rusia va riposta și va „învinge” NATO pe propriul teritoriu împotriva amenințării de expansiune, despre care a avertizat că ar putea declanșa un război nuclear.

Ei se pregătesc să ne lovească teritoriul și folosesc cele mai bune forțe posibile și cele mai eficiente pentru a face acest lucru.

Dar ne amintim de soarta celor care au încercat să ne invadeze teritoriul și, desigur, soarta lor va fi mult mai tragică decât orice altceva cu care ne-am putea confrunta noi.

Ei trebuie să înțeleagă că și noi avem arme. Arme care îi pot înfrânge pe propriul lor teritoriu și, desigur, toate acestea sunt foarte periculoase, deoarece ar putea declanșa de fapt utilizarea armelor nucleare. Oare nu înțeleg acest lucru?

Acești oameni sunt oameni care nu au trecut prin experiențe dificile. Ei au uitat despre asta, dar noi am făcut-o prin războiul din Caucaz, de exemplu, și acum în conflictul din Ucraina”.
Avem toate motivele posibile pentru a susține că întreaga chestiune (a Occidentului) a luptei noastre pentru hegemonie strategică nu este altceva decât o prefăcătorie„, a afirmat Putin.

Putin a adăugat că Statele Unite negociază cu Rusia doar pentru a-și „atinge propriile interese„.

Occidentul „încearcă să ne implice într-o cursă a înarmării” similară cu cea din timpul Războiului Rece, spune el.

Cheltuielile pentru apărare în Rusia reprezintă 13% din PIB, adaugă Putin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. si cand au spus ca rusia ataca Ucraina, tot miniciuni americane , viata a dovedit ca Ucraina a indraznit de fapt sa nu stea in genunchi in fata orcilor

  2. Logic ca a mentionat ca va „invinge” doar nu era sa recunoasca ca un atac nuclear vs NATO reprezinta un esec reciproc cand el incearca sa isi atraga oamenii de partea lui. E a nu stiu cata oara cand mentioneaza arme nucleare…doar doar sa bage frica, dar la fel de teama le este si lor. Un conflict nuclear este exclus, pt ca pierd si ei totul. De aia nu a incercat niciodata si nici o va face un atac asemanator cu cele din Ucraina/Georgia asupra unor tari din NATO!