G4Media.ro

VIDEO Protestele masive din weekend de la Berlin împotriva restricţiilor anticoronavirus generează…

VIDEO Protestele masive din weekend de la Berlin împotriva restricţiilor anticoronavirus generează o dezbatere în Germania asupra dreptului la întrunire

Politicieni din întregul spectru politic din Germania dezbat abordarea faţă de protestele care au loc pe timp de pandemie, după ce mii de oameni au participat în weekend la o manifestaţie la Berlin fără a ţine cont de măsurile de igienă, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Libertatea de întrunire este „un drept legal deosebit de important”, a declarat pentru ediţia de luni a ziarului Sueddeutsche Zeitung ministrul justiţiei, Christine Lambrecht.

Ea a subliniat însă că regulile trebuie respectate pentru a limita contaminările cu noul coronavirus şi pentru a nu-i pune în pericol pe alţii.

„Nu am nicio înţelegere pentru manifestanţii care sfidează cu aroganţă acest lucru”, a declarat Lambrecht, membră a Partidului Social-Democrat (centru-stânga).

Armin Schuster, expert în afaceri interne în partidul cancelarului Angela Merkel, CDU (Uniunea Creştin-Democrată), a sugerat în ce-l priveşte interzicerea completă a demonstraţiilor de masă, cum a fost cea de la Berlin.

Poliţia a afirmat că 17.000 de oameni au luat parte sâmbătă la Berlin la un marş împotriva restricţiilor impuse de pandemie, iar un miting care a urmat a atras o mulţime de circa 20.000 de oameni.

Întrucât mulţi dintre participanţi nu respectau distanţa faţă de ceilalţi şi nu purtau măşti, poliţia a dispersat evenimentul, la începutul serii, menţionează dpa.

Armin Schuster a apreciat, citat de Rheinische Post, că astfel de demonstraţii „ar trebui permise doar în condiţii mult mai stricte sau nu ar trebui permise deloc”.

La rândul său, un coleg al acestuia din CDU, Thorsten Frei, vicelider al formaţiunii în parlament, a subliniat că manifestaţiile trebuie restricţionate doar în cazuri excepţionale, „însă atunci când manifestaţiile în sine devin un risc ridicat, statul nu poate sta deoparte”, a consemnat Die Welt.

Foto: Peste 20.000 de oameni au participat pe 1 august la un protest în Berlin împotriva măsurilor anticoronavirus / Sursa: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sunt pentru mască, distanțare, reguli în general.
    Dar dreptul la manifestații este fundamental, este mai presus de orice altceva.
    Din punctul meu de vedere nu se poate interzice dreptul la protest nici pentru Ebola

  2. Niste politicieni germani isi inchipuie ca revolutiile (vorba vine, se potriveste in context) se fac cu voie de la politie.

  3. maidanul de la 10 august nu provoca o dezbatere despre libertate de intrunire, pentru ca soroseii de bine dadeau foc unui guvern de colonie, kein problem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.