G4Media.ro

VIDEO Pro Infrastructură: Situație îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este…

VIDEO Pro Infrastructură: Situație îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este cvasi-inexistent, subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă

Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și Câmpia Turzii, unde subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să plece, semnalează Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit organizației, constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă. Astfel, în prezent, doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

”După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea.

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă.

Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului.

În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”, au scris reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, pe contul lor de Facebook.

Sursa foto/video: Asociația Pro Intrastructură

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. interesant de aflat daca CNAIR si-a indeplinit obligatiile financiare sau mai bine sa plateasca direct subcontractorii. Probabil ca cei de la CNAIR sunt ocupati cu solitair

 2. Straco e ocupata sa se judece cu subcontractorii neplatiti de pe la toate lucrarile :)) N-are timp de onorarea contractelor in teren :))

  • Straco este in insolventa, si orice ban venit de la cnair e posibil sa meargă la datornici straco nu la executanti tronsonului. Cuc făcuse anul trecut un deal sa plateasca direct din conturile cnair subcontractori, cel putin pe sectorul 2 al a10. Doamna Ioniță nu a facut la fel, ca urmare, subcontractorii straco pot intra si ei la randul lor in insolventa.

 3. Straco este in insolventa, si orice ban venit de la cnair e posibil sa meargă la datornici straco nu la executanti tronsonului. Cuc făcuse anul trecut un deal sa plateasca direct din conturile cnair subcontractori, cel putin pe sectorul 2 al a10. Doamna Ioniță nu a facut la fel, ca urmare, subcontractorii straco pot intra si ei la randul lor in insolventa.

 4. Și autorităților statului ce fac?!

 5. Pacat. Mai era atat de putin de facut pentru a lega loturile de autostrada nou construite cu Autostrada Bechtel, dupa aproape zece ani (de nu mai bine).

  • Sai-spre-ze-ce. 16. 16. Repetati.
   Intrebati: in ce tara normalaaa…?!?
   PS: Contractul e semnat in 2004.

  • Păi s-au apucat de autostrada în 2004, în 2014 trebuia să fie gata. Suntem în 2020 și nu știu dacă jumătate este gata.
   Iubesc România!

 6. Dezvoltam România cu, „guvernul meu” contracte cu noile firme prietene abonate la banii statului cei vechi și-au umplut bocceluta și sau dus. Adio autostrada trecem la construit ulițe.

 7. Va scriam și la articolul cu Bode, care făcea campanie electorală parlamentară, de data aceasta, cu finalizarea Sebeș-Alba, că au sistat TOTUL pe continuarea Chețani-Campia- Turzii!
  Ați ales la locale „bine”?! De acum, PA!
  Vba unui coleg de mai sus: șaisprezece, 16 ani!!!
  În schimb, tov Bode se rupea in figuri cum are el decontate lucrările….
  O mizerie națională!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.