G4Media.ro

VIDEO Prima piesă de teatru scrisă de un robot folosind Inteligența Artificială

VIDEO Prima piesă de teatru scrisă de un robot folosind Inteligența Artificială

Un computer care utilizează softul de Inteligență Artificială creat de o companie a lui Elon Musk a scris prima piesă de teatru elaborată de un ”robot”, transmite ScienceMag.

Sub supervizarea dramaturgului David Košťák, computerul a scris o piesă ”autobiografică”, o distopie despre un robot care își pierde stăpânul și începe să învețe despre lucruri noi despre societatea umană, emoții și moarte.

Computerul a scris piesa bazându-se pe softul dezvoltat de compania OpenAI, fondată de Elon Musk, și care funcționează pe baza unui set uriaș de date. Plecând de la aceste date (articole de presă, literatură, informații de specialitate etc.), softul de Inteligență Artificială creează opere proprii, originale.

Experimentul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Carolină din Praga, care au furnizat computerului începutul piesei, un scurt dialog, iar restul operei a fost realizat de soft.

Rezultatul? ”O operă departe de scrierile lui Shakespeare, ciudată și absurdă”, o descriu autorii articolului din ScienceMag, care au identificat multiple probleme: dialoguri absurde, scene care se contrazic flagrant, încurcături între personaje.

”Este un pas uriaș înainte, toate frazele sunt inteligibile, au sens. În urmă cu zece ani, un astfel de soft abia putea scrie o propoziție”, a declarat unul dintre inițiatorii proiectului.

Puteți urmări mai jos piesa transmisă live pe Youtube:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Bălării!
    Nimeni nu antrenează boții sa remedieze probleme stringente ci doar asa pt spectacol.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.