G4Media.ro

VIDEO Prima ninsoare la Bâlea Lac pe DN 7 C – Transfăgărăşan.…

VIDEO Prima ninsoare la Bâlea Lac pe DN 7 C – Transfăgărăşan. Ce se poate face pentru ca cel mai spectaculos drum din România să rămână deschis mai mult de 4 luni pe an

Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan a împlinit ieri 47 de ani de la inaugurare, iar astăzi, la Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine a venit şi prima ninsoare din acest sezon. Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă, iar drumarii au intervenit cu utilaje şi materiale antiderapante, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

„A VENIT IARNA!  Din fericire deocamdata doar pe #Transfăgărășan… Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, transmite DRDP Braşov.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ce intrebare simpla: se poate pune o taxa de trecere. Legea permite.
  Prin SMS… hai ca e usor. Si poate astfel fac si o parcare amplasata corect undeva.

  • Taxa nu oprește avalanșelor.

  • Mult mai complicat. Transfagarasanul a fost proiectat din start cu intentia de a-l inchide iarna. Zapada poate fi curatata, riscul de avalansa poate fi redus, dar ambii versanti au risc foarte mare de caderi de pietre, mai ales primavara. Ar fi necesare lucrari suplimentare substantiale pentru a elimina aceste riscuri 12 luni pe an. Chiar daca drumul ar fi cu taxa, taxa ar fi prohibitiva.
   Si tot acest efort pentru ce?.. Chiar trebuie sa ajunga toti pantofarii in varful muntelui cu masina? Iarna se poate ajunge la Balea cu telecabina.

 2. Poate ar trebui sa vorbeasca cineva cu austriecii din Solden, unde drumul care urca pana la 2.600 m este deschis si iarna, cu exceptia unor zile in care e pericol de avalansa imediat dupa ninsoare. E adevarat, acel drum e cu taxa si cu limitare clara la orele in care e deschis pentru a proteja muntele.