G4Media.ro

VIDEO Premierul indian recomandă yoga pentru combaterea stresului în timpul carantinei

VIDEO Premierul indian recomandă yoga pentru combaterea stresului în timpul carantinei

În încercarea de a-i încuraja pe indieni să rămână în formă în timpul perioadei de 21 de zile de carantină, premierul Narendra Modi oferă cetăţenilor Indiei ponturi despre yoga şi înregistrări video în care exersează diverse posturi, relatează marţi agenţia DPA.

„Nu sunt nici expert în fitness, nici expert medical. Practicarea yoga face de mulţi ani parte din viaţa mea şi am descoperit că este benefică”, a spus Modi pe Twitter.

El a distribuit link-ul canalului sau YouTube, „Yoga with Modi” („Yoga cu Modi”), disponibil în mai multe limbi, în care o versiune animată a sa practică diverse posturi.

Înregistrările video includ paisprezece posturi, precum Suryanamaskar, sau salutul soarelui, Bhujangasana, sau cobra şi Shalabhasana, sau postura lăcustei.

Guvernul Modi a fost vizat în ultimele zile de critici pentru exodul în masă către sate al lucrătorilor migranţi din oraşe, precum şi pentru pregătirea deficitară a ţării în lupta cu pandemia.

În timp ce mulţi indieni stau acasă, posibil practicând exerciţii yoga, zeci de mii de muncitori, deseori mergând pe jos şi cu puţină mâncare la ei, parcurg zeci de kilometri sau mai mult până acasă, pe fondul temerilor că ar putea transmite virusul în zone îndepărtate ale ţării.

Autorităţile indiene se pregătesc pentru un potenţial val de cazuri de  în ţara cu 1,3 miliarde de locuitori, a doua cea mai populată din lume, unde îngrijirile medicale şi instituţiile sanitare sunt limitate.

Până în prezent în India au fost confirmate 1.200 de cazuri de infectare cu noul  şi 32 de decese, potrivit autorităţilor sanitare indiene. Există, însă, îngrijorări că India nu a efectuat suficiente teste, doar puţin peste 38.000 de teste fiind realizate în această ţară cu o populaţie uriaşă, notează Reuters.

Unii indieni au apelat la reţelele sociale pentru a-l critica pe Modi pe care l-au numit „insensibil” în timpul crizei cu care se confruntă muncitorii vulnerabili. „Domnule prim-ministru, există un exerciţiu fizic mai bun decât yoga! Muncitorii migranţi îl practică deja. Puteţi începe să mergeţi de la Kashmir la Kanyakumari (extremităţile geografice ale Indiei) în timpul celor 21 de zile ca să vedeţi urgia pe care aţi adus-o asupra acestei ţări!”, a comentat pe Twitter un utilizator indian.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Are dreptate. Ajuta.

 2. 74 de milioane de indieni nu au case si nu au ce minca si asta le spune aberati

  • Sunt persoane fara un acoperiș, dar astz nu neagâ o practică străveche!
   După perioada asta care va dura si dupa toate pierderile umane sper ca oamenii sa constientizeze ca viata nu e 100% despre bani!

   Aproape totul și toți tind catre bani, lacomie etc daca un om nu are bani e condamnat la moarte in sistemul sanitar in Ro, dar si in Sua de ex.
   Oamenii ii vad pe ceilalti mai saraci ca ei prost, suboameni , ii dispretuiesc etc!

   Covid19 îi pasa de banii pe care ii ai sau functia siau diplome?

 3. Absolut are dreptate!
  E fantastica o repriza de 10-15 minute
  Sunt sute de canale pe youtube cu super sedinte

 4. O ajuta, sigur, dacă stai într-o casă de cel puțin 55 m2 cu cel mult două alte persoane. Ceea ce nu prea e cazul în India.