G4Media.ro

VIDEO Premierul Ciucă: Îmi asum întreaga responsabilitate pentru parcursul transparent și democratic…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

VIDEO Premierul Ciucă: Îmi asum întreaga responsabilitate pentru parcursul transparent și democratic al legilor siguranței naționale/ Cu cât sunt adoptate mai repede, cu atât este mai bine

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este nevoie ca legile apărării şi siguranţei naţionale să fie „primenite”, subliniind că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru parcursul transparent şi democratic pe care îl vor urma aceste acte normative, transmite Agerpres.

„Este nevoie ca aceste legi să fie modificate pentru că sunt legi care au fost aprobate la începutul anilor ’90. Sunt legi care trebuie să fie aliniate la noile prevederi constituţionale, şi, de asemenea, sunt legi care trebuie adaptate la actuala situaţie geostrategică, inclusiv la responsabilităţile ce decurg din statutul de ţară membră a UE şi a Alianţei Nord Atlantice. Şi este cât se poate de limpede că orice lege trebuie să fie modificată în conformitate cu evoluţia, dinamica evoluţiei societăţii sau a instituţiei pentru care ea a fost adoptată şi aici, îmi pare foarte rău pentru că s-a ajuns la această diluare a relevanţei legilor apărării şi siguranţei naţionale pentru că, probabil, a fost nevoie ca ele să apară în spaţiul public într-o formă în care era absolut nefinalizată, nu se intrase în analiză cu niciuna dintre ele şi, în calitate de prim-ministru, îmi asum întreaga responsabilitate pentru parcursul transparent şi democratic pe care îl vor urma aceste legi”, a spus Ciucă într-un interviu difuzat de Radio România Actualităţi.

Potrivit premierului, cu cât mai repede sunt adoptate aceste legi „cu atât este mai bine”.

„Suntem la 33 de ani de la Revoluţie şi am luptat pentru democraţie şi libertate. Avem datoria ca în continuare să dăm garanţii că atât libertăţile individuale, cât şi tot ceea ce ţine de elementele specifice, caracteristice societăţilor democratice nu vor fi afectate vreodată de aceste prevederi. Pot să înţeleg temerea şi sunt convins că, la fel ca mine, o înţeleg toţi cei responsabili în domeniu, dar, totodată, pot să dau garanţii şi să asigur că nu vor avea alt parcurs decât cel pe care trebuie să-l aibă şi să urmeze procedurile de dezbatere şi de aprobare, atât la nivelul Guvernului, până când se adoptă forma finală să meargă să obţină aprobarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, să intre la dezbatere în comisiile de specialitate în Parlamentul României şi să fie aprobate în Parlamentul României. Cu cât mai repede cu atât mai bine, pentru că avem nevoie de această primenire legislativă în domeniul apărării şi securităţii naţionale”, a susţinut Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Securiștii vor fi zeii României, asta e voința poporului manifestată prin votul din 2020.

 2. Când auzi „îmi asum” de la un „politician” românesc, e nasol.

  • s-a dus la slujitorii lui cu epoleti de la rra sa minta ca e ‘parcurs democratic’ c\and legile au fost pornite cu incalcarea constitutiei de catre sri

  • „Îmi asum” la politicianul mioritic se traduce „îmi dau aere pentru că mă simt important!”.

 3. Va temeți de vreo Răscoala a oamenilor și trebuie sa aveți armata și securitatea de partea voastră, de va grăbiți așa? Ne băgați serviciile in casa, la locul de munca, in justiție și in economie și ne spuneti ca asta e prioritar? Asemenea legi trebuie discutate cel puțin un an, nu se dau pe “înainte marș!”, domnule doctor.

  • Stai mai fetita im banca ta.
   Legile astea sunt 95-99% copy paste dupa legile americane si britanice.
   Ca nu convin unor ong-euri cu finantare dubioasa e altceva.

  • Ba-s rusești, nene Gabriel! E plin de rusofili prin armata și serviciile noastre. Acolo unde zici matale sunt servicii puternice, dar și instituții puternice care le controlează. La noi e taman pe dos.

 4. Niciodata nu raspund la problema. Problema nu este ca legile nu sunt”absolut finalizate”, ca de finalizat mai mult decat absolut se pricep ei. Problema este continutul si modul in care aceste legi au putut fi gandite asa, in ascuns si apoi aparate de presedinte. Indiferent ce spune, ar trebui ca Strada sa reactioneze, altfel nu fac nimic. Nu sunt utilizator de FB, dar nu se poate declansa un flash mob, in loc de aerobics, please! Gata cu Corona, izolarea!

 5. Pentru … plagiat își asumă „întreaga responsabilitate ” sau și responsabilitatea lui e … plagiata ?

 6. Ce-ți asumi, tu draga? Cine te crezi? Noi nu te-am pus in funcția in care ești și nu te-am mandatat sa-ți asumi nimic in numele nostru. De fapt, nici nu te cunoșteam pana te-a scos președintele de la subraț. Asa ca nu e nevoie sa-ți asumi nimic, mai ales ca nu e prevăzută nicio sancțiune pentru o asumare proasta. Nu-ți bate capul cu instaurarea dictaturii.

 7. Ce gunoi de om.

 8. Junta l-a instalat acolo pe maCiuca tocmai pentru a face guvernarea „transparenta” ca dictatura mafioto-militara.

 9. Asta nu e capabil sa citeasca un text de pe o foaie. Bravo mutule! Aplici exact reteta domnului liviupuscarie si promovezi numai muhaiele manevrabile. Ne-ai mai dat o Viorica dar acum are epoleti.

 10. Sugatoriiii de copeiciii mars la Vladivostock.

 11. Nu va ajunge ca aveti deja jandarmeria. vreti sa ne puneti in lesa.
  Daca justitia exista in tara asta tu ai fi zburat din postul tau de mult, plagiatorule.
  Trebuie sa tragem tare ca sa recladim ce voi ati distrus.

 12. isi asuma ca doar de aceea a fost pus marioneta.
  o fi obligatoriu sa colaborezi cu organele dar este ceva ani o sa iti pierzi toate drepturile pentru ca ai fost turnator/colaborator

 13. Bineînțeles că își asumă!!! Odată adoptate aceste legi, gașca din care face parte și numitul Ciucă va dobândi imunitate totală, serviciile vor deveni atotputernice, noi vom fi tot mai abuzați de semidocții ăștia ajunși la butoane iar statul român se va întoarce în vremurile totalitarismului (cu fața umană 😁).
  Controlul civil asupra serviciilor trebuie să fie maxim! Fără imunități pentru specialii din servicii și control strict al cheltuielilor!!!