G4Media.ro

VIDEO Premierul Cîțu le-a cerut miniștrilor ca de joi, după preluarea portofoliilor,…

VIDEO Premierul Cîțu le-a cerut miniștrilor ca de joi, după preluarea portofoliilor, să înceapă procedurile de avizare a proiectelor pentru prima ședință de Guvern care va avea loc săptămâna viitoare

Premierul Florin Cîțu și noii miniștri au avut, miercuri seara, la Palatul Victoria, o întânire în sala de ședințe. Premierul le-a cerut miniștrilor ca, de joi, când vor prelua oficial ministerele, să înceapă deja procedura de avizare a proiectelor de acte normative pentru a putea fi adoptate în prima ședință de Guvern, care va avea loc miercurea viitoare.

”Eu cred că a ieşit un proiect frumos și bun pentru România, această coaliţie de centru-dreapta. Eu sunt sigur că o să fie o guvernarea stabilă şi de lungă durată pentru că pornim toţi cu aceleaşi obiective la drum”, le-a spus Florin Cîţu miniștrilor la începutul întâlnirii.

Premierul a precizat că aceasta nu este o ședință de Guvern, dar le-a cerut miniștrilor să se pregătească pentru prima ședință, de miercurea viitoare, când vor fi discutate, în principal, proiecte legate de combaterea efectelor negative provocate de pandemie şi de finalizarea bugetului pe 2021.

„Propun mâine, când se va face transferul la ministere, acolo există deja materiale pregătite, și ar trebui să începem avizarea, să intrăm în procedură de avizare, pentru ca să avem toate avizele, inclusiv de la Consiliul Legislativ,la ședința de Guvern de săptămâna viitoare”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu a enumerat mai multe proiecte de ordonanțe de urgență care urmează să fie aprobate, între care proiectul de OUG pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021 și proiectul de OUG privind prelungirea termenului de aplicare a programului IMM Invest până la 30 iunie, precum și proiecte care conțin scheme de ajutor de stat pentru companiile mari sau pentru HoReCa, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID-19.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a precizat că trebuie reluat circuitul de avizare inclusiv pentru proiecte mai vechi, care aveau deja avize, dar miniștrii s-au schimbat. Este cazul proiectului de OUG privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanță.

La Ministerul Justiției sunt în pregătire două proiecte de OUG, unul dintre acestea se referă, potrivit ministrului Stelian Ion, la prorogarea intrării în vigoare a legii care reglementează numărul de judecători la completurile de apel.

De asemenea, trebuie pregătit și avizat proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare.

Sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Mai lasati-ne cu heirupismul asta, asa a facut si Orban. Nu mai fiti penibili, puneti osul la treaba nu doar de fatzada.

  2. Spee ca momentele in care ati pus stampila pe PNL sau USR sa va ramana arse in memorie ca prima iubire sau prima zi de scoala sau examenul de licenta. Ca veti regreta mai crunt ca votul pentru marinarul betiv din 2004. Rezervativa locurile de veci si fiti pregatiti ca astia o sa va dezvirgineze toata averea prin utilitati, doctori si tiparnita BNR si nspe mii de alte parghii de saracire.

    Smecheria lor a fost ca omul uraste instinctiv nedreptatea intruchipata in PSDragnea decat certitudinea saraciei. Va meritati soarta! PROSTILOR!

  3. „Married with the job” de sărbători.

  4. Asta nu e job. Daca vrei sa fii ministru, ai face bine sa muncesti. Ai toate facilitatile posibile, bani, confort, tot ce te taie capul. Deci munca ar trebui sa fie pe primul loc si a sluji cetatenii. Citu zice bine. Sa vedem cati ministri o sa inteleaga responsabilitatea pe care o au.

  5. Dezertorul a devenit prim ministru. Trădător să fii și ești răsplătit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.