G4Media.ro

VIDEO Polonia și Franța vor să interzică definitiv țigările electronice de unică…

Sursa foto: Pexels / Eduardo Lempo

VIDEO Polonia și Franța vor să interzică definitiv țigările electronice de unică folosință, pe fondul popularității îngrijorătoare a acestora în rândul tinerilor

Este foarte posibil ca în curând țigările electronice de unică folosință, precum vape-urile, să fie interzise în Polonia, dar și în alte țări din Europa.

Țigările electronice de unică folosință au câștigat îngrijorător de multă popularitate în rândul adolescenților. Dar e pe cale să se termine. Ministerul Sănătății din Polonia lucrează în prezent la proiectul de lege care interzice țigările electronice de unică folosință.

Conform unui raport realizat în Polonia, peste 30% dintre elevii care folosesc o țigară de unică folosință o termină în decurs de o zi.

În Germania, au existat discuții cu privire la o restricție, din motive pe care le intuim cu toții, de la climă la sănătate utilizatorilor, dar politicienii din Germania cer mai degrabă o interdicție la nivelul UE.

În Franța, a fost realizat un sondaj ale cărui rezultate arată că 13% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani au recunoscut că au încercat să folosească produse de unică folosință. Există șanse ca o lege care să interzică țigările electronice de unică folosință să fie introdusă acolo în luna septembrie a acestui an.

În România este interzisă comercializarea țigărilor electronice de orice fel către minori.

Dar în afară de acest lucru nu există alte restricții sau discuții despre alte posibile interdicții. La finalul lunii martie președintele României a promulgat legea care spune că țigaretele electronice nu mai pot fi folosite în spațiile publice închise, precum magazine, transport public sau locurile de joacă pentru copii. 

Însă, există o dezbatere pe această temă deoarece fumatul este descris în lege ca ”inhalarea voluntară de fum produs prin arderea tutunului”, iar țigările electronice sau produsele de vapat nu ard tutun. În prezent, se discută în Parlament interzicerea folosirii țigărilor electronice de orice fel în localuri.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...