G4Media.ro

VIDEO Poliția canadiană intervine pentru a redeschide mai multe artere frontaliere strategice…

captura

VIDEO Poliția canadiană intervine pentru a redeschide mai multe artere frontaliere strategice între Statele Unite şi Canada, după ce acestea au fost blocate de manifestanţii camionagii care se opun măsurilor sanitare

Washingtonul a salutat intervenţia poliţiei canadiene în curs de desfăşurare pentru a redeschide mai multe artere frontaliere strategice între Statele Unite şi Canada, blocate până în prezent de manifestanţi care se opun măsurilor sanitare, potrivit unui comunicat al Casei Albe dat publicităţii duminică, relatează Agerpres, conform AFP.

O consilieră prezidenţială pentru securitate naţională, Liz Sherwood-Randall, şi-a exprimat „recunoştinţa pentru eforturile hotărâte ale forţelor de ordine (canadiene) de-a lungul frontierei cu scopul de a se ajunge la ridicarea completă a blocadelor”.

Duminică mai devreme, poliţia a dislocat ultimii demonstranţi instalaţi de luni pe Podul Ambassador, un punct de acces frontalier esenţial între cei doi vecini americani şi a cărui închidere a avut consecinţe economice grave.

Duminică dimineaţă, secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, şi cel al transporturilor, Pete Buttigieg, au discutat cu omologii lor canadieni.

„Potrivit informaţiilor pe care le-au primit, majoritatea manifestanţilor au fost evacuaţi, barierele sunt în curs de a fi înlăturate şi pasajul este în curs de a fi securizat”, a menţionat comunicatul.

„Autorităţile canadiene intenţionează să redeschidă astăzi Podul Ambassador, după ce au efectuat verificările de securitate necesare”, a precizat Liz Sherwood-Randall.

Canada este confruntată de mai multe săptămâni cu o importantă mişcare de contestare, pornită de la un protest al şoferilor de camioane canadieni faţă de obligativitatea vaccinării pentru a trece graniţa cu Statele Unite, transformat rapid într-o respingere a măsurilor sanitare din Canada şi, pentru unii manifestanţi, împotriva guvernului lui Justin Trudeau, relatează Agerpres.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. CBC-ul este ca TVR-ul, platiti de liberalii la putere ca să le promoveze agenda lor.

  2. Nici măcar la început protestul nu a fost despre vaccinare ci a fost despre politica dusă de PM și Guvernul de la Ottawa in contextul pandemiei. Plus obligativitatea de ai pune pe șoferi în carantină la trecerea frontierei. De fapt,cred eu,că e doar o modalitate de a bloca o afacere care a continuat să funcționeze și în an această situație. Vezi,in UE pachetul de mobilitate…. Face tot asta ptr că la noi sunt aparate taho’ și în Canada și SUA nu….
    Probabil Guvernul și Poporul Canadian nu au aceeași agendă de lucru,că și în UE…. Globalizare,progresism,etc….
    Dumnezeu sa ne ajute in viitorul apropiat …

  3. Nu inteleg articolul, vorbeste de pod dar pune un video din Ottawa. Cel mai direct uitati-va pe google map, este tot blocat.