G4Media.ro

VIDEO Peste 36.000 de persoane sunt sinistrate în urma inundaţiilor care au…

sursa foto: captura video

VIDEO Peste 36.000 de persoane sunt sinistrate în urma inundaţiilor care au devastat nord-estul Italiei / 14 persoane au murit și numeroase case au fost înghițite de ape

Peste 36.000 de persoane sunt sinistrate în urma inundaţiilor care au devastat nord-estul Italiei, au anunţat sâmbătă autorităţile din regiunea Emilia-Romagna, în timp ce numeroase case au fost înghiţite de ape, iar cătune au rămas izolate din cauza unor noi alunecări de teren, relatează AFP.

Intemperiile care au devastat regiunea Emilia-Romagna au provocat moartea a 14 persoane şi au transformat străzile oraşelor în râuri.

În condiţiile în care ploile continuă să cadă, autorităţile regionale au prelungit alerta roşie de vreme rea până duminică.

 

Premierul italian Giorgia Meloni a anunţat sâmbătă că va pleca mai devreme de la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia, pentru a se întoarce în Italia pe fondul situaţiei de urgenţă.

„Sincer, nu pot sta atât de departe de Italia într-un moment atât de complicat”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă, mulţumind celor 5.000 de persoane – membri ai echipelor de salvare şi voluntari – care ajută victimele afectate de inundaţii.

De asemenea, ea le-a mulţumit omologilor săi din G7 pentru oferta lor de ajutor.

Şefa guvernului italian urma să se deplaseze duminică în zonele cele mai afectate de inundaţii.

Autorităţile din provincia Ravenna au ordonat sâmbătă evacuarea imediată a localităţilor extrem de expuse la inundaţii.

Un elicopter s-a prăbuşit sâmbătă în apropiere de localitatea Lugo din Ravenna, însă doar una dintre cele patru persoane aflate la bord a fost rănită, au anunţat pompierii.

Inundaţiile au provocat peste 305 de alunecări de teren şi au afectat peste 500 de drumuri din regiune.

Primarul din Bologna, Matteo Lepore, a declarat sâmbătă că va dura „luni şi, în unele locuri, poate ani” pentru repararea drumurilor şi a infrastructurii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...