G4Media.ro

VIDEO Papa Francisc, după ieşirea din spital, s-a rugat pentru țările europene…

VIDEO Papa Francisc, după ieşirea din spital, s-a rugat pentru țările europene afectate de grave inundaţii

Papa Francisc, la prima sa apariţie publică la Vatican după ieşirea din spital unde s-a aflat timp de zece zile pentru o intervenţie chirurgicală la colon, şi-a exprimat duminică ”solidaritatea” cu ţările europene afectate de inundaţii, cu ocazia tradiţionalei rugăciuni Angelus rostită de la fereastra Palatului Apostolic, relatează Agerpres, conform AFP.

„Îmi exprim solidaritatea cu populaţiile Germaniei, Belgiei şi Olandei, lovite de dezastre şi inundaţii”, a declarat papa Francisc în faţa credincioşilor, pelerinilor şi a turiştilor adunaţi, ca de obicei, în Piaţa Sfântul Petru pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif.

Inundaţiile „secolului” au făcut cel puţin 183 de morţi în Germania şi Belgia şi au provocat pagube materiale considerabile.

Totodată, papa Francisc le-a recomandat credincioşilor să ia o pauză şi să se deconecteze de la stresul vieţii moderne, relatează Reuters.

„Să ne oprim din alergătura frenetică dictată de agendele noastre. Să învăţăm cum să luăm o pauză, să oprim telefonul mobil”, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a revenit miercuri la apartamentul său din reşedinţa Santa Marta de la Vatican unde locuieşte, pentru a petrece o perioadă de odihnă aproape totală şi de recuperare medicală, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon la data de 4 iulie în spitalul „Gemelli” din Roma.

Vaticanul a declarat că papa a suferit de un caz grav de stenoză diverticulară simptomatică a colonului.

A fost pentru prima dată când papa Francisc a fost internat de la alegerea sa, în 2013.

Episcopii scoţieni au anunţat luni că papa va participa la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, programată în noiembrie, în cazul în care starea de sănătate îi va permite. De asemenea, Suveranul

sursa foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Visteria nu o deschide? Niște ajutoare, trimis burtoșii la muncă etc. De rugat, cu efecte zero și cheltuieli zero, poate oricine. E tot aia cu a nu face nimic.

  2. Tu papule esti o curva un hot un mincinos

  3. Comentariul meu e la fel de util ca rugăciunea lui.