G4Media.ro

VIDEO Pandemiile ultimului secol. O scurtă istorie vizuală a epidemiilor care au…

VIDEO Pandemiile ultimului secol. O scurtă istorie vizuală a epidemiilor care au făcut zeci de milioane de victime în întreaga lume

De la gripa spaniolă care a devastat lumea imediat după Primul Război Mondial până la noul coronavirus din zilele noastre, omenirea a trecut în ultimul secol prin mai multe pandemii care au lăsat în urmă zeci de milioane de victime.

World Economic Forum a realizat un filmuleț care prezintă pe scurt istoria pandemiilor care au zguduit lumea în ultimii o sută de ani: gripa spaniolă (H1N1), gripa asiatică (H2N2), virusul gripal H3N2, HIV (izbucnit în anii 1980 și pentru care nu a fost descoperit un vaccin nici până astăzi; în anul 2018 erau 38 de milioane de oameni infectați cu HIV, din care 1,7 milioane de copii), COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos/ Alberto Grosescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dar, a fost descoperit tratament pt HIV si e la fel de important! A durat mult, dar au făcut-o! In anii ’80, începutul anilor ’90 majoritatea mureau de Sida, acum trăiești zeci de ani cu SIDA, a devenit boală cronică! Nu înțeleg obsesia asta a presei pt vaccin in cazul covid! Dacă durează atât de mult până poate fi folosit, peste un an, atunci va putea fi folosit a little too late! Pentru că deja se va produce în mare parte imunizarea in masa a populației, natural!Tratamentul acum e mai important decât vaccinul!