G4Media.ro

VIDEO Orban: Vor exista foarte multe situaţii în care unul dintre părinţi…

VIDEO Orban: Vor exista foarte multe situaţii în care unul dintre părinţi va apela la dreptul de a beneficia de 75% din salariu pentru a sta acasă cu copiii care vor învăţa online

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că situaţia în privinţa şcolilor este una dinamică şi a arătat că vor exista foarte multe cazuri în care unul dintre părinţi va apela la dreptul de a beneficia de 75% din salariu pentru a sta acasă cu copiii care vor învăţa online.

„Doamna ministru Alexandru, să fim pregătiţi cu procedurile pentru că este clar că o să avem foarte multe solicitări din partea unor părinţi care au dreptul legal, conform ordonanţei de urgenţă, ca, dacă există o situaţie în care copilul stă acasă, participă la o formă de învăţământ online de acasă, noi asigurăm plata pentru un părinte a 75% din salariu şi aici să avem toate procedurile bine puse la punct. (…) Acum o să fie o situaţie dinamică. În perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă până la vacanţa şcolară  toţi au fost online, acum e o situaţie foarte alertă în care o să apară situaţii în care două săptămâni o să trebuiască în mai multe localităţi dintr-un judeţ să asigurăm dreptul respectiv pentru părinţi pe perioada în care funcţionează suspendarea cursurilor”, i-a solicitat premierul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, în debutul şedinţei de Guvern.

Ministrul a răspuns că toate procedurile sunt puse la punct.

„Am gestionat acest proces şi pe finalul anului şcolar trecut. Avem deja o practică în acest sens şi ne pregătim pentru situaţiile care ar putea apărea. Nu ni le dorim, dar ne pregătim. (…) Este dinamică, dar este în sarcina Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care va declanşa în ceea ce ne priveşte tot mecanismul de plată pentru părinte”, a spus Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ca Ceaușescu, măresc cu 200 de lei!

    • Te rog frumos, nu-l compara pe Ceausescu cu acest betiv notoriu. Ceausescu a lasat multe lucruri bune in urma lui, betivul nu o sa lase absolut nimic bun in urma lui.

  2. Dar cei care stau acasă și nu au un servici de ce sa nu primească?

  3. Se știa de mult de începerea școlii, nu s-au luat niciun fel de măsură , iar acum când părinții nu au cu cine să își lase copii și profită de legea asta cu 75% sunt făcuți evazionisti putori asistați social și din cauza lor nu merge treaba in tara asta. Nu ți-ar fi rușine sică mandolină bețivul țării .

  4. Sica acesta îți asigură cât de cât mersul înainte. Altceva decât să blamezi, mai ști?

  5. Sa vedeti dans…dupa cum canta Mandolina! Daca o firma are toate angajatele cu copii acasa…care intra-n 75%? Legal…toate! Firma…se inchide!!!?