G4Media.ro

VIDEO O lună de la prăbușirea clădirii din Miami: 97 de morți…

VIDEO O lună de la prăbușirea clădirii din Miami: 97 de morți și o persoană dispărută, în timp ce pompierii opresc căutările la fața locului

Căutarea victimelor prăbuşirii, în urmă cu o lună, a unei clădiri de pe malul mării în statul american Florida, se apropie de sfârşit, după ce pompierii şi-au încetat operaţiunile la locul tragediei care s-a soldat cu cel puţin 97 de morţi, potrivit autorităţilor locale, notează AFP, citată de Agerpres.

„Este greu de crezut că a trecut o lună de la, probabil, cea mai mare tragedie din istoria comunităţii noastre”, a scris pe Twitter sâmbătă Daniella Levine Cava, primarul comitatului Miami-Dade, unde se află oraşul Surfside.

„Deşi locul prăbuşirii s-a limitat la o clădire de locuinţe”, „impactul său a fost resimţit dincolo de comitatul nostru, afectând vieţi din lumea întreagă”, a adăugat ea într-o înregistrare video publicată pe reţeaua socială.

Echipele de salvare şi-au încheiat vineri căutarea de rămăşiţe în dărâmăturile imobilului Champlain Towers South, au anunţat autorităţile locale. Acestea lucrau la locul prăbuşirii de la 24 iunie, când clădirea cu 12 etaje situată pe faleză s-a surpat în toiul nopţii.

Cu excepţia unui adolescent scos de sub ruine în primele ore, salvatorii nu au putut veni în ajutorul niciunuia dintre locuitorii acestei clădiri şi au anunţat la 7 iulie că abandonează căutarea de supravieţuitori în încercarea de a strânge rămăşiţele.

După ce mii de tone de moloz au fost evacuate, situl este în prezent golit şi doar câteva ziduri din fundaţie marchează în continuare amplasamentul clădirii, la nord de Miami Beach.

Autorităţile, care au reuşit să identifice 97 de cadavre, consideră că o victima este încă dată dispărută, a declarat Daniella Levine Cava săptămâna aceasta.

Poliţia comitatului Miami-Dade continuă să caute urmele celei de-a 98-a victime la locul unde a fost depozitat molozul.

Dacă, la o lună după dezastru, motivele acestuia sunt încă necunoscute, primele elemente ale anchetei au dezvăluit că structura clădirii părea degradată în unele locuri.

Restul clădirii a fost evacuat şi a fost supus unei demolări controlate la 4 iulie, deoarece autorităţile au apreciat că instabilitatea sa punea în pericol echipele de salvare.

sursa foto: Twitter\ Miami-Dade Fire Rescue

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Falsificarea proiecteleor si avizelor, si distrugerea e terorism curat. De la 3 morti si 100 de disparuti au ajuns la 97 de morti si un disparut.

  2. Asta inseamna statul de drept! Nu s-a tergiversat, vinovatii au fost prinsi si condamnati imediat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.