G4Media.ro

VIDEO O femeie de 80 de ani, decedată în urma unui incendiu…

Sursa foto: ISU Suceava

VIDEO O femeie de 80 de ani, decedată în urma unui incendiu / Cauza: un coș de fum neizolat

O femeie a decedat într-un incendiu care a izbucnit luni în gospodăria sa din Poiana Negrii, județul Suceava, din cauza unui coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile, a informat ISU Suceava, transmite Agerpres. La faţa locului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Vatra Dornei şi ai Punctului Poiana Stampei împreună cu lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorna Candrenilor cu o patru autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD B2 pentru localizarea şi stingerea incendiului.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat mansarda şi acoperişul casei.

După localizarea flăcărilor, pompierii au pătruns în locuinţă unde au găsit trupul carbonizat al femeii în vârstă de 80 de ani. În incendiu au ars acoperişul şi mansarda locuinţei şi s-au degradat pereţii portanţi şi alte bunuri din interior.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum izolat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii suceveni transmit că pentru a preveni astfel de situații oşurile de fum trebuie obligatoriu verificate, reparate şi curăţate, iar în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile. Totodată, pompieri transmit că hornurile se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm și la trecerea prin acoperiş, se lasă o distanţă de cel putin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...