G4Media.ro

VIDEO „Nothing Else Matters”, celebra piesă a trupei Metallica, interpretată la orgă…

VIDEO „Nothing Else Matters”, celebra piesă a trupei Metallica, interpretată la orgă în Biserica Neagră din Brașov, de organistul Steffen Schlandt

Organistul Steffen Schlandt prezintă o interpretare atipică a piesei rock „Nothing Else Matters” (Metallica), în cadrul Bisericii Negre din Brașov.

Piesa a fost interpretată la o orgă cu tonuri medii, din secol XVII, care apraține Bisericii Evanghelice (luterane) din Rupea, instrument care a fost restaurat în 2012 și care a fost amplasat temporar în Biserica Neagră din Brașov.

Steffen Schlandt a postat interpretarea pe contul său de youtube.

Asemeni tatălui său, Steffen Markus Schlandt a urmat o carieră muzicală de execepție, fiind cunoscut pe plan internațioanl pentru concertele susținute la orgă. După ce a absolvit liceul german „Johannes Honterus” din Brașov, Steffen Schlandt a fost admis la Academia de muzică “Gh. Dima” din Cluj, la clasa de orgă  a conf. univ. Ursula Philippi. A studiat apoi în Germania ca bursier D.A.A.D. (bursă acordată de Institutul German pentru relații externe) și a  serviciului „Diakonisches Werk”, la Facultatea de Muzică din Trossingen, unde a aprofundat muzica bisericească cu Prof. Christoph Bossert, iar la Würzburg s-a specializat în dirijatul coral și de orchestră. Între anii 2001-2004 a fost corepetitorul societătii „Bach” din Würzburg.

Din anul 2004 este dirijorul corului „Bach” și organist la „Biserica Neagră”.  În acelasi timp colaborează cu Facultatea de Muzică Brașov ca profesor asociat, predând disciplinele de citire de partituri, muzică de cameră și orchestră.

Ca organist a concertat în numeroase țări din Europa: Germania, Franța, Elveția, Suedia, Italia, Croația, Ungaria, precum și în țară. În anul 2013 a fost invitat de catre ICR să susțină mai multe concerte în Israel. Muzicianul este inițiatorul Festivalului de muzică sacră „Diletto musicale” din Prejmer și din anul 2004 coordonează și Festivalul „Musica Coronensis”, festival dedicat muzicii brașovene. În anul 2010 a fondat festivalul „Musica Barcensis”.

Este membru în comisia de orgă a Bisericii Evanghelice C.A., care se implică în conservarea și păstrarea patrimoniului organistic din România. Astfel a participat la restaurarea mai multor instrumente istorice precum orga Carl Hesse (Biserica Neagră), orga Carl August Buchholz (Biserica Neagră), orga din Rupea și Hamba și a asistat la proiectele pentru orgile Johann Prause din Feldioara și Hărman și orgile Johann Thois din Râșnov și Hălchiu.

În paralel și în completarea pregătirii sale, Steffen Markus Schlandt a obținut titlul de doctor la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj cu teza „Muzica de orgă din Brașov și Țara Bârsei”. În anul 2013 a absolvit programul post-doctoral MIDAS al Universității Naționale de Muzică București cu lucrarea „Arhiva muzicală  a Bisericii Negre”. Pentru această lucrare a obținut în anul 2014 premiul fundației „Siebenbürgisch-sächsische Stiftung” din München (sursa: http://www.musica.coronensis.ro)

 

sursa foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Exceptionala interpretarea!

  2. Foarte frumos, așa ceva este imposibil intr-o biserica ortodocsa, îl fugareau pochii și enoriașii și îl omorau cu pietre.

  3. Frumos, civilizat. catolic !

  4. WoW!
    🤘
    👏

  5. frumoasa interpretarea, dar prima parte nici macar nu aduce cu nothing else matters…

  6. yes