G4Media.ro

VIDEO Nicușor Dan a făcut o călătorie de probă pe patru rute…

sursa foto: Captură video

VIDEO Nicușor Dan a făcut o călătorie de probă pe patru rute care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a făcut joi o călătorie cu trenul de probă pe patru rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan.

„De azi a devenit operaţională integrarea tarifară a trenului de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu transportul public de suprafaţă şi de subteran din Bucureşti. Cu această ocazie, am făcut o călătorie cu trenul de probă pe 4 rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan”, a scris edilul general, pe Facebook.

El menţionează că pentru funcţionarea trenului metropolitan va fi folosită în prima etapă infrastructura de cale ferată care există în jurul Capitalei, iar cu ajutorul Ministerului Transporturilor urmează să se realizeze modernizările necesare şi conectarea la celelalte mijloace de transport public.

„Ulterior, tot în colaborare cu autorităţile centrale, ne dorim să investim în achiziţia de trenuri, în construirea de noi segmente şi staţii de cale ferată, pentru a extinde traseele pe care va funcţiona trenul metropolitan. Susţin acest proiect pentru că e una dintre soluţiile importante pentru rezolvarea problemei traficului în Bucureşti”, a precizat edilul general.

Pe 7 ianuarie, Nicuşor Dan afirma că a discutat cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor despre extinderea magistralei de metrou M4 şi despre trenul metropolitan, proiect al cărui studiu de prefezabilitate se apropie de final.

În septembrie 2021, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov menţiona că trenul metropolitan va putea fi folosit din 2024, alături de autobuze, troleibuze, tramvaie şi metrou.

Astfel, în viitor, distanţa de la Snagov la Gara de Nord ar putea fi parcursă în circa 30 de minute, faţă de un interval de timp aproape dublu necesar unui autoturism în condiţiile actuale de trafic.

Pentru introducerea serviciilor de tren urban şi metropolitan, Asociaţia a ţinut cont de reţeaua feroviară istorică din zonă. S-a propus funcţionarea a 16 servicii (linii). Într-o primă fază, prin utilizarea infrastructurii feroviare existente, va putea fi asigurată o viteză comercială ridicată (peste 40 kilometri/oră), preciza Asociaţia.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Eu zic sa inceapa sa repare gropile din asfalt inainte sa se gandeasca la proiecte dinastea, ca daca nici atata nu poate, ma indoiesc ca o sa faca oaia asta ditamai tren metropolitan.

  • Ideea e sa le pornească . Odata pornite nici Firea nu mai poate sa le oprească. 😈 Nimeni nu a fost in stare pan acu ‘.

  • In toate capitalele civilizate oamenii vin la munca dimineața cu transportul in comun. Mai lăsați-ne cu masinile voastre, nu toată viata se invarte in jurul mașinii. Nu toti oamenii pot conduce, nu toti oamenii vor sa conduca, nu toti au masini, nu toti au timp sa stea in mașini. Mai gândiți-vă si la alte lucruri /idei, nu doar la „vrem parcari si autostrăzi”. Exista si alti oameni care vor si ALTE LUCRURI.

  • @Cineva
   Autobuzele și troleibuzele zboară?

  • Bre, misca-ti dosul, pune mina pe o lopata si fa mata această operatiune cu astupatul gropilor.

 2. pe bulevardul pe care-l visează primarele S.6 (Ciucu) , pe str. Liniei !
  https://clubferoviar.ro/parc-pe-strada-liniei/

 3. Zici ca are mîna întinsă… de la adunat bu.ge.te

 4. Nicușor Șoșocușor și toți nicușoristii din USR au emigrat in AUR sau au poziții pro-AUR ceea ce mă duce cu gândul că inițial USR era un proto-AUR deturnat spre singurul partid pentru care merita să votezi de „aripa Barna” sau „tehnocrații”. Văzând asta maestrul Șoșoc s-a retras și a împrăștiat fecaloame rusofile din poziția de PNL-ist.
  Referitor la competența sa: se vede, la fel de competent ar fi fost George Simion!

 5. Haideti toti calare pe trotinete, trenul e de secol XIX. 😁

 6. Plicușor ești foarte tare , te apreciez maxim .

 7. Ala din poza nu e Plicusor, e controlorul STB !

 8. Cel mai tare și mare primarul capitalei București?? Cinste și mindrie pt. cine la votat??!! Mai vrea un mandat din 2024??!!