G4Media.ro

VIDEO „Mrs. Crimeea 2022”, amendată cu 40 de mii de ruble pentru…

captura telegram

VIDEO „Mrs. Crimeea 2022”, amendată cu 40 de mii de ruble pentru că a cântat melodia ucraineană „Chervona Kalina”

„Mrs. Crimeea – 2022” Olga Valeeva a fost amendată de justiția rusă cu 40 de mii de ruble după ce a cântat, împreună cu o prietenă, melodia ucraineană „Chervona Kalina”, devenită unul dintre imnurile războiului din Ucraina, transmite meduza.io, care citează agenția rusă de presă RIA Novosti.

Prietena lui Valeeva, cu care a interpretat cântecul, a primit 10 zile de arest. Pedeapsa pentru Valeeva a fost mai puțin severă, deoarece ea are copii minori.

Femeile au fost găsite vinovate de comiterea de infracțiuni administrative în temeiul a două articole – privind discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse și propaganda simbolurilor organizațiilor extremiste.

Pe canalul Telegram al Ministerului Afacerilor Interne din Crimeea a apărut un videoclip în care femeile își cer scuze pentru cântecul respectiv.


Valeeva și prietena ei au interpretat cântecul „Chervona Kalina” pe balcon, după care au postat videoclipul pe Instagram. Valeeva a declarat că melodia a fost interpretată fără nicio intenție.

La jumătatea lunii septembrie, șase organizatori și invitați ai unei nunți unde s-a cântat „Chervona Kalina” au fost deferiți justiției în Crimeea: au primit amenzi și arest de până la 15 zile. În august , în peninsulă a fost arestat un DJ , care a difuzat un videoclip cu melodia într-un bar. Clientul care a cerut cântecul a fost amendat cu 50 de mii de ruble.

Cântecul „Chervona Kalina”, după invazia rusă, a devenit unul dintre simbolurile Ucrainei. A fost interpretat de mulți artiști ucraineni, precum și de trupa Pink Floyd . Presa de stat rusă a scris că melodia „este considerată imnul grupurilor naționaliste ucrainene, inclusiv al celor interzise în Federația Rusă”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. De aia rușii trebuie extirpati ca pe o tumoare.