G4Media.ro

VIDEO Ministrul Eduard Novak, concurent la Turul Ciclist al Devei: Am ocupat…

VIDEO Ministrul Eduard Novak, concurent la Turul Ciclist al Devei: Am ocupat locul 1 la miniștri. Fie, știu că sunteți curioși, și locul 4 la Elite Masculin

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a concurat sâmbătă la Turul Ciclist al Municipiului Deva, competiţia fiind structurată în două etape – contratimp şi fond – pe 8 şi 9 mai, în organizarea Clubului Sportiv Făerag, relatează Agerpres.

Concursul, ajuns la ediţia a IX-a, este primul de acest fel organizat în ţară în acest an. Eduard Novak se numără printre participanţii care au luat parte la Turul Ciclist al Municipiului Deva şi în anii anteriori.

„În primul rând, este prima competiţie în ţară, dar mai mult de atât, de mai mulţi ani particip aici, la Deva. Îmi place aici. Mai sunt încă patru luni de pregătire până la Jocurile Olimpice, aşa că nu sunt în formă, dar ca antrenament este foarte bun. Traseul este foarte greu. Urcăm de trei ori pe Căprioara, 120 de km, este foarte greu, dar o să fac ce pot ca să mă pregătesc şi fiecare pedală pentru mine e o apropiere faţă de medalie”, a declarat Novak.

În prima zi este prevăzută proba de contratimp, iar duminică – cea de fond. Pentru proba de contratimp s-au înscris 150 de sportivi, la proba de fond – 214 sportivi.

Cea mai dificilă probă este cea în care sportivii trebuie să urce şi să coboare Dealul Căprioara, din vecinătatea municipiului Deva, susţin organizatorii.

„Cred că nu există sportiv care să nu fi auzit de proba de la Căprioara, chiar dacă nu a ajuns să se caţere pe ea, dar să ştiţi că asta îi stimulează şi vor să vină. (…) Dealul are o urcare care nu este foarte abruptă, la care începutul este uşor şi sportivii au tentaţia să preseze puternic. Apoi, panta se schimbă şi devine din ce în ce mai abruptă şi ajunge până la 19%. Ultimul piept e chiar greu de urcat”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Ciclism şi preşedinte al Clubului Făerag, Ioan Omotă.

Sursa foto: Eduard Novak / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Si locul 1 la furat stadioane!
    Returneaza Parcul Copilului rugbystilor si renunta escrocheriile tale privind acest stadion!

  2. Asa recunosti uun om nemuncit.

    • Asa recunosti un om care nu are nimic in cap si care cred ce lumea are nevoie doar de salahori. Fiecare are locul lui in societate chiar si trantorul.

  3. Chiar ma intrebam cum de se mai organizeaza Turul Romaniei anul asta tinand cont ca domnul ministru a taiat bugetul la jumatate, vrea si el sa mai faca o poza si acolo macar in prima zi ca pe urma abandoneaza si uite asa ocupa locul unui tanar..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.