G4Media.ro

VIDEO Mii de oameni au protestat din nou în Franța împotriva legii…

VIDEO Mii de oameni au protestat din nou în Franța împotriva legii securității globale / Zeci de manifestanți au fost reținuți de poliție

Mii de persoane au defilat sâmbătă pentru a treia săptămână la rând pe străzile din Paris şi din alte oraşe din Franţa pentru a denunţa proiectul de lege privind securitatea, pe care îl consideră un atac la adresa libertăţilor, relatează AFP.

Ultimele două manifestaţii s-au soldat cu incidente violente şi cu ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi calificaţi de autorităţi drept ‘ultraşi sau ‘vandali’, în special la Paris.

De această dată, colectivul de sindicate şi de asociaţii aflat la originea protestelor nu a făcut apel la o manifestaţie în capitală, însă altele au decis totuşi să organizeze o defilare la Paris.

Adunaţi în spatele unui banner uriaş pe care era scris ‘Stop liberticidului! Stop islamofobiei!’, mii de manifestanţi au început să defileze în cursul după-amiezii pe ploaie şi sub supravegherea unor importante efective de forţe de ordine.

La scurt timp de la începerea manifestaţiei la Paris, Ministerul de Interne a anunţat deja că a făcut 50 de reţineri.

Adoptat de deputaţi, proiectul de lege privind securitatea globală stârneşte de mai multe săptămâni critici puternice din partea stângii, a unor jurnalişti şi a unor ONG-uri de apărare a libertăţilor.

Este vizat în special articolul 24, care penalizează difuzarea rău-intenţionată de imagini cu forţele de ordine.

Proiectul de lege este acuzat de detractorii săi că încalcă libertăţile presei, de expresie şi de manifestare şi că introduce „instrumente de supraveghere în masă”. Aceste critici s-au intensificat după apariţia unor imagini cu bătaia aplicată de poliţişti unui producător de muzică de culoare, la 21 noiembrie.

În faţa furiei declanşate de articolul 24, guvernul a lăsat în cele din urmă pe seama parlamentului decizia de a găsi o nouă formulare, în contextul în care proiectul trebuie să ajungă la Senat în ianuarie.

Sursa: Agerpres

Foto: Mii de oameni au mărșălui pe străzile mai multor orașe din Franța pentru a protesta împotriva legii securității / Sursa: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Sper ca statele euroopene vor sanctiona aceste abuzuri evidente ale Vicitmei Pedofilei asupra poporului. Prima sedinta #rezist este in desfasurare la castelul francez al familiei Burduja.

  2. Au participat si Fratiile musulmane cu sediul in Egipt, care strange fonduri si alimenteaza pe dragii de arabeti din Fasia Gaza cu armament !Dar grupul Reinert nu doreste sa recunoasca ca Fratia mulsulmana ete organizatie terorista!

  3. Francezii refuza noua democrație.