G4Media.ro

VIDEO Mii de francezi au protestat sâmbătă la Paris împotriva unui articol…

VIDEO Mii de francezi au protestat sâmbătă la Paris împotriva unui articol de lege care incriminează difuzarea de imagini cu polițiști în timpul intervențiilor

Mai multe mii de persoane au ieșit pe străzile din Paris, sâmbătă după-masa, pentru a manifesta împotriva unui articol de lege adoptat de Parlamentul francez, prin care este limitată difuzarea de imagini cu fețele poliţiştilor aflați în timpul intervenţiilor.

Inițiatorii legii au arătat că poliţiştii şi familiile lor au nevoie de protecţie, în spațiul online, dar și ca persoane când se află în afara programului de lucru.

De cealaltă parte, activiști civici, dar și jurnaliștii, consideră că lege încalcă dreptul la libertatea de exprimare, având în vedere că publicarea imeginilor se poate pedepsi cu până la 1 an de închisoare şi cu amendă de 45.000 de euro.

Atât vineri cât și sâmbătă, mii de persoane s-au adunat în Piața Trocadéro din vestul Parisului, pentru a manifesta împotriva adoptării noului articol de lege.

La manifestarea de sâmbătă, forțele de ordine au intervenit ferm pentru a-i dispersa pe manifestanți, relatează bfmtv.com și RT France.

Activiştii de dreapta, sindicaliştii şi jurnaliştii au scandat:  „Libertate ” și „Toată lumea vrea să filmeze poliţia!”. Acţiuni similare sunt programate zilele următoare în Marsilia, Lille, Montpellier, Rennes şi Saint-Etienne.

Sursa Foto: Captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Foarte bine fac francezii. Să protesteze!

  2. Ma mir ca ati dat stirea.
    Sunt ” rusofili, antivaccinisti, columbofili si din profil”.

  3. Să vezi bătaie ce le dă de acum încolo să vezi pulane peste bot 10 august e mic copil

  4. Să vezi bătaie ce le dă de acum încolo să vezi p, Ula e peste bot 10 august e mic copil

  5. Cine nu e cu noi este împotriva noastră. Este sloganul fascist și marxist .Așa că luați democrație pe spinare. Întrebați-l pe Cioloș ce părere are că e șeful Renew și trimisul lui Micron.

  6. Nu mai pot cu acest Lucasencoputincarrielam

    • ce l-ar fi crticat Macron pe Erdogan daca legea intra in vigoare in Turcia…..plus toata media „main-stream”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.