G4Media.ro

VIDEO ”Marea Ciordealiadă”, un nou pamflet de pe albumul albumul ”Mouillé”: ”Pesediști…

VIDEO ”Marea Ciordealiadă”, un nou pamflet de pe albumul albumul ”Mouillé”: ”Pesediști pe drum, / Drumu-i plin de fum, / Fum de la TelDrum / Din asfalt!”

Trupa Zdrang a lansat miercuri un nou pamflet la adresa guvernării de la București, al patrulea, de pe albumul anunțat în vară “Mouillé” (Long Play Long Stay)”. Piesa se intitulează ”Mica Ciordealiadă” și este un cover după celebra piesă a trupei Phoenix ”Mica Țiganiadă.

Primele două versuri și refrenul:

”Pesediști pe drum, / Drumu-i plin de fum, / Fum de la TelDrum / Din asfalt! / Încă un contract / Cu bugetul spart / Ideal înalt! / El ciordea! /

Guvernare rai, / Rai care erai, / Șpagă în parai, / Acadea! / Statul paralel, / Toader Tudorel / Delira și el / Tra-la-la! /

Mâna pe lopeți / Furați tot, băieți! / Banii în pereți / Îi pitea! / Uite și-un tablou / Ascuns în cavou, / Când bou după bou / Guverna! / Crețu Corina, Lia Olguța, / Furculision… Parlez-vous? / Hop și Carmen Dan, / Vasilica-n geam / Geniu din bulan / Merde partout! / Iar stăpânul lor / Nevasta schimba / Dacă se-nvechea, alta își lua! / Iubire moșto / Sub cer indigo / Că altfel de ce-ar mai fura?”

Precedentul pamflet al trupei Zdrang, intitulat ”Omagiu”, a fost lansat pe 23 august – o ironie în tușe groase la adresa partidului aflat la guvernare și a liderului său, Liviu Dragnea.

”Avem în fruntea țării un fiu al p… (patriei) / Cel mai iubit și cel mai de c… (comitet) (…) / Partidul, Liviu Dragnea, România / Poporul, Liviu Dragnea, Dicta… (Dictafonul)”, sunt câteva dintre versurile și refrenul piesei ”Omagiu”, de fapt o reinterpretare în cheie ironică a celebrului cântec ceaușist ”Partidul, Ceaușescu, România”.

O altă melodie-pamflet, ”Push-Push-Kăria”, a fost lansată pe 7 august. Potrivit autorilor, piesa ”face parte dintr-un amplu omagiu adresat Conducerii PSD în vederea zilei de 23 August: Albumul “Mouillé” (Long Play Long Stay)”.

”Totusi, cum 10 August cade înaintea tradiționalei sărbători roșii, autorii au decis să susțină mai întîi manifestația de vineri, din Piața Victoriei. Videoclipul este o producție independentă, în care apar Claudiu Maier, Ramona Hanganu, Carmen Lopăzan și Alexandru Hâncu. Versuri: Alexandru Hâncu”, au precizat autorii pamfletului pentru G4Media.ro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.