G4Media.ro

VIDEO Marea Britanie: Investigație a scurgerilor de informații care au dus la…

VIDEO Marea Britanie: Investigație a scurgerilor de informații care au dus la demisia ministrului Sănătății

Ministerul sănătății trebuie să analizeze modul în care au fost obținute filmările din biroul lui fostului ministru Matt Hancock, potrivit unui ministru al cabinetului condus de Boris Johnson. Videoclipul, care îl arată pe Hancock sărutând o subordonată, încălcând astfel restricțiile anti-Covid, a fost divulgat cotidianului The Sun și, în cele din urmă, a dus la demisia sa.

Trebuie să înțelegem cum s-a întâmplat asta și ce măsuri trebuie să luăm” a declarat la BBC ministrul responsabil cu Irlanda de Nord, Brandon Lewis, despre divulgarea înregistrării video cu fost ministru al sănătății Matt Hancock.

Editorul politic al ziarului The Sun, Harry Cole, a declarat la rândul său la BBC că imaginile provin de la un “funcționar public îngrijorat” care a considerat că înregistrarea “merită un public mai larg”.

Videoclipul îl înfățișează pe ministrul Hancock și pe subordonata sa Gina Coladangelo, ambii căsătoriți cu câte trei copii, îmbrățișându-se în biroul său pe data de 6 mai, potrivit tabloidului londonez.

Hancock a demisionat vineri seara, deși inițial primise sprijinul prim ministrului Boris Johnson, după ce își ceruse scuze. Când însă indignarea publică legată de încălcarea unor reglementări în perioadă de restricții anti-Covid a ridicat chestiune dublei măsuri în cazul ministrului responsabil cu sănătatea publică, iar mai mulți colegi din Partidul Conservator au criticat rămânerea sa în funcție, Hancock și-a înaintat demisia premierului Johnson.

Dar dincolo de această demisie, considerată aproape unanim un gest normal într-o democrație, se ridică întrebări cu privire la modul în care filmările au fost scoase dintr-un minister.

Trebuie să fim îngrijorați de faptul că cineva a reușit să obțină o înregistrare din interiorul unei clădiri guvernamentale„, a spus ministrul Lewis.

Este complet inacceptabil din punct de vedere al securității că miniștrii sunt filmați din interiorul propriilor birouri fără știrea lor și, prin urmare, există probleme pe care serviciile noastre de informații vor trebui să le analizeze foarte, foarte atent.” a declarat la BBC predecesorul lui Hancock în funcție, Jeremy Hunt.

Dar există, de asemenea, o altă problemă: miniștrii trebuie să aibă capacitatea de a purta conversații sincere și private cu înalții lor funcționari pentru a dezbate probleme, astfel încât să poată înțelege aceste probleme și să știe că acele conversații vor rămâne private.” a adăugat Hunt, conform RFI.ro

Sursa Foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Deci problema a fost că s-au pupat fără mască și, probabil, au făcut și sex neprotejat? Nu că a numit-o în funcții importante, nu că și-au înșelat soții?

    • Daca era relaxare ca în România, totul era ok, nimeni nu se indiga, ministrul catolic tradițional nu demisiona.

  2. iti dai seama ce panica pe restul :))

  3. asa ceva in rusia cracanatului nu era posibil…in sensul ca o inregistrare sa ajunga in presa. Asta e motivul pentru care eu votez cu rusia, acolo totul functioneaza nu ca in democratiile astea de rahat..