G4Media.ro

VIDEO Peste 12.000 de oameni la protestul „Cod Roșu de OUG” din…

VIDEO Peste 12.000 de oameni la protestul „Cod Roșu de OUG” din Piața Victoriei. Mii de persoane au ieșit în mai multe orașe din țară. S-a scandat ”Dictatorul”, ”Analfabeta”, ”Demisia!”

Peste 12.000 de oameni au protestat duminică seara în Piața Victoriei din București, împotriva intenției PSD de a modifica prin ordonanță de urgență Codul penal. Oamenii au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea.

Organizatorii manifestației au făcut un apel la non-violență, cerând oamenilor să nu răspundă la provocări și să izoleze orice persoană sau grup care instigă la violență. De asemenea, au solicitat forțelor de ordine să fie discrete, calme și să respecte dreptul la liberă exprimare.

Mii de oameni au ieșit în stradă și în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași, Arad, Galați sau Bacău. La Oradea și la Cluj mai mulți protestatari și-au instalat corturile în stradă, intenționând să protesteze zi și noapte.

22:15 În Piața Victoriei mai sunt câteva zeci de oameni. Protestul e pe final. Nu au fost incidente.

21:40 Oamenii rămași în Piața Victoriei au aprins din nou lanternele telefoanelor mobile

21:19 Filozoful Mihai Șora (101 ani), prezent la mitingul din Piața Victoriei, a transmis de la microfon un mesaj protestatarilor din Piață. ”La centenar, România nu arată bine”, a spus seniorul. (Foto: Oana Dobre Dimofte)

21:11 Oamenii încep să plece din Piața Victoriei. De la microfon li se spune să vină miercuri la ora 14:00 la protestul din Parcul Izvor, din fața Parlamentului, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. ”Miercuri la ora 14:00 se va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de o analfabetă, cel mai corupt guvern din istoria României. Miercuri la 12:30 – 13:00 ne întâlnim la Parlament, apoi mergem în Piața Victoriei”, anunță cineva de la microfon.

21:08 Peste 1.500 de protestatari și la Brașov.

20:57 În Piața Victoriei a fost pus imnul de stat, ”Deșteaptă-te române!”. Mulțimea cântă în cor. Oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile.

20:54 Din megafoane a început să curgă ”Imnul golanilor”. Mulțimea strigă: ”Libertate, libertate”.

20:52 Se scandează: ”Iohannis, Iohannis!”

20:48 Mulțimea cântă în cor: ”Liviu Dragnea îți dorim, îți dorim tot neamul / Să ajungi la pușcărie tu și Tăriceanu”. Se scandează: ”Cu executare!”

20:44 Numărul protestatarilor din Piața Victoriei depășește 12.000. Se scandează: ”Justiție, nu corupție!”.

20:40 Mulțimea scandează: ”Kovesi, Kovesi”, ”Lazăr, Lazăr” și ”Cinste lor”, cu referire la cei doi judecători care l-au condamnat joi pe Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

20:39 Se scandează: ”CCR, sluga PSD”. Este huiduit copios și Victor Ciorbea (Avocatul poporului).

20:37 De la megafon se strigă numele mai multor politicieni: Dragnea, Tăriceanu, Pleșoianu. După fiecare nume, mulțimea juiduie. Se anunță că a fost găsit copilul pierdut.

20:35 În București se scandează: ”Rezistăm, nu cedăm!” și ”PSD, ciuma roșie”. De la microfon se anunță că o mamă și-a pierdut copilul. Femeia dă semnalmentele copilului și cere celor care îl găsesc să îl aducă la mașina pe care sunt instalate megafoanele.

20:33 În Piața Victoriei se cântă: ”Mulți ani primească”. De la microfon o persoană întreabă mulțimea: ”Cine să primească?”. Oamenii răspund în cor: ”Dragnea să primească!”

20:32 Sute de băcăuani protestează în centrul orașului. Mesajul lor: Nu vrem să fim o nație de hoți!20:27 Peste 10.000 de persoane protestează în Piața Victoriei. Mulțimea se întinde până pe Bulevardul Kiseleff. Sunt oameni de toate vârstele: copii, tineri, bătrâni.

20:20 Şi clujenii au ieşit la proteste, peste 3.500 de manifestanţi scandând lozinci împotriva Guvernului Dăncilă – „Cluj, Oradea, Bucureşti, Dragnea o păţeşti”.  „Cerem demisia guvernului Dragnea – Dăncilă”, „Justiţia la magistraţi, NU la condamnaţi”, „Ei se jură că nu fură şi ne bagă-n dictatură”, sunt mesajele scrise pe pancartele clujenilor, potrivit Agerpres.

20:18 Peste 6.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului Sibiu. Oamenii au plecat din Piaţa Mare şi se îndreaptă spre casa preşedintelui Klaus Iohannis. Ei poartă pancarte şi scandează lozinci precum: ”Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, „Anticipate”, ”Te lepezi de Dragnea? Mă lepăd”, ”Dragnea, alege Costa Rica sau marş la mititica”, ”Partidul Salvaţi Deţinuţii”, transmite Agerpres.

20:17 Câteva sute de persoane protestează în Piaţa Unirii din Iaşi. Oamenii au făcut un lanţ uman în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi ţin în faţa lor drapelul naţional, alături de steagul SUA şi al Uniunii Europene. În zgomotul fluierelor şi vuvuzelelor, manifestanţii huiduie şi scandează „Nu se mai poate, vrem anticipate”, „Dragnea, demisia”, „Jos PSD”, „Justiţie, nu corupţie”, „Dragnea la închisoare, nu la guvernare”, transmite Agerpres.

20:11 A fost oprită circulația mașinilor dinspre Piața Victoriei spre Bulevardele Ion Mihalache și Nicolae Titulescu

20:09 În Piața Victoriei se scandează ”Dictatorul”, ”Analfabeta”, ”Demisia!”.

20:07 Peste 3.000 de oameni protestează și la Timișoara. Pe pancartele lor se poate citi: ”Cum staţi cu conştiinţa aleşii neamului?”, ”Punctul 8 de la Timişoara, fără comunişti, fără penali”, ”Să nu dea Dumnezeu cel sfânt/ Să vrem noi demnitate şi pământ/ Când nu vom mai putea răbda,/ Când foamea de dreptate ne va răscula/ Cristoşi să fiţi, nu veţi scăpa/ Nici în mormânt”, ”Vă vedem”.

20:04 Peste 5.000 de protestatari în Piața Victoriei. Mai mulți voluntari strâng semnături pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără Penali în funcțiile publice”. Se scandează: ”Rezistați, nu plecați!”.

19.55 La Bistrița sunt circa 100 de protestatari, transmite corespondentul G4Media.ro.

19:52 Protestatarii din Piața Victoriei scandează: ”Nu vrem să fim conduși de hoți!” și ”PSD, ciuma roșie”. Oamenii continuă să vină masiv.

19:43 Câteva zeci de români protestează și la Paris împotriva PSD și a Guvernului.

19:41 Unei persoane i s-a făcut rău în Piața Victoriei. Au interveni medicii de la SMURD

19:37 Aproximativ 30 de oameni protestează și la Râmnicu Vâlcea, transmite corespondentul G4Media.ro.

19:34 A fost oprită circulația și pe Bulevardul Kiseleff, mașinile nu mai pot intra în Piața Victoriei de pe această aretră de circulație.

19:32 Peste 100 de oameni au ieșit în stradă și la Piatra Neamț. Ei s-au adunat în fața Teatrului Tineretului și strigă ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, ”Hoții”, ”PSD, ciuma roșie”, ”România trezește-te”, ”Jos Guvernul”, ”Jos Dragnea”.

19:28 O coloană de protestatari a pornit dinspre Muzeul Antipa spre Palatul Victoria cu scopul de a ocupa carosabilul și a bloca total circulația în Piața Victoriei. Jandarmii au luat poziție și au montat garduri suplimentare.

19:27 Peste 3.500 de oameni în Piața Victoriei.

19:26 A fost oprită intrarea mașinilor în Piața Victoriei dinspre Bulevardul Aviatorilor

19:25 Mașinile care intră în Piața Victoriei de pe Bulevardul Aviatorilor au rămas efectiv împotmolite în mulțime. Nici acum circulația nu a fost oprită.

19:22 Deși pe partea cu Muzeul Antipa mașinile se strecoară practic printre oameni, circulația nu a fost oprită. Oamenii continuă să vină masiv din toate direcțiile. Protestatarii fac apel la Jandarmerie să nu intervină violent.

19:20 Acum, în Piața Victoriei:

19:15 Câțiva oameni au ieșit în stradă și la Galați. Au steagurile României, Franței și Uniunii Europene.

19:13 Numărul protestatarilor din București crește rapid. Peste 2.000 de oameni în Piață la această oră. Nu este blocată nicio arteră de circulație. Se strigă: ”Nu scăpați” și ”PSD, ciuma roșie”.

19:10 Peste 1.500 de protestatari în Piața Victoriei. Oamenii au început să vină masiv, mai ales cu metroul, în fața Guvernului. Se scandează: ”Demisia!” și ”Hoții”.

19:05 Jandarmii au adus garduri suplimentare în fața Guvernului.

19:00 Peste 1.000 de protestatari în Piața Victoriei din București.

18:56 Câteva zeci de oameni protestează și în Piața Unirii din Iași. Protestatarii scandează: ”PSD, ciuma roșie”, ”Demisia!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Vrem autostradă, nu penali pe stradă”. Oamenii au steagurile României și Uniunii Europene.

18:52 Oamenii din Piața Victoriei au început să strige: ”Demisia!”

18:51 Protest și la Craiova, în fața Prefecturii.

18:50 Aproximativ 150 de protestatari și în Baia Mare în fata Prefecturii Maramureș. Foto: Europa FM.

18.45 Peste 500 de oameni în Piața Victoriei.

18:35 Aproximativ 100 de oameni s-au adunat și la Arad pentru a protesta împotriva intenției PSD de a modifica Codul penal prin OUG. Printrei ei sunt și voluntari care strâng semnături pentru inițiativa cetățeanească de revizuirea a Constituției ”Fără penali în funcții publice”.

18:25 La Cluj mai multe persoane și-au instalat corturile în Piața Unirii din centrul orașului și sunt deciși să protesteze zi și noapte. Foto: Actual de Cluj

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Romania se ridica si nu va ramane nimic din partidele PSD, ALDE si UDMR care vor disparea definitiv!

 2. Unde vedeti voi 20 de mii, au fost maxim 5-6 mii, nici macar nu s-a oprit circulatia prin fata guvernului.

  • Hot-news aduce dovezi stiintifice, in articol fiind calculata aria suprafetei ocupate de manifestanti . Au calculat cca 9380 mp, iar daca luati in calcul 1,3 oameni/mp, atunci rezulta un numar de minim 12.000 participanti.

   Dar cel mai important aspect e ca SE MISCA lumea, in sfarsit. Sper ca numarul manifestantilor sa creasca de la saptamana la saptamana, astfel ca in momentul incarcerarii, sa iesim macar 100.000 sa-i ajutam pe politisti sa puna mana pe el si sa-l bage in duba .

   Doar nu va inchipuiati ca se va preda de buna voie si nesilit de nimeni, ca doar nu se duce la insuratoare…!

  • Cu totul au fost probabil 20 000 pentru ca multi vin si pleaca, la un moment dat au fost 12 000 in piata in acelasi timp, dar au fost si cei care au plecat mai devreme etc.

 3. Dragnea e doar avocatul sutelor de baroni Psd din tara! Lor le-a cerut iertare, ei sunt mafia care distruge Romania de 30 ani !

 4. Au fost mai multi la parada gay…

  • Aia imbracati in alb iar unii purtand si mustata..?

  • au fost ptr ca asta e noul ‘fun’ in lume. sa fim diferiti nu normali. sa fim ce altii nu pot fi ptr ca atfel ne pierdem, identitatea. sigur, e produsul atitor ani in care forte coordonate stiintific au facut ca populatia muncitoare dar necoruptibila sa cam plece, alta s-a acomodat duplicitatii si din cauza asta au ramas pasivi in ridurile din spate ptr ca stiu ca nu sint curati, altii, se cred stapinii totali si indreptatiti sa urasca tot ce ar putea sa le puna in perdicol pozitia dobindida prin frauda. da, astia sint comunistii/sucuristii care nu au murit, nu cedeaza, nu se reformeaza, nu au facut pasul inapoi si care cred ca premiantii trebuie, prin lege, sa fie deasupra legii.

 5. Au fost multi…dar nu prea !

 6. s-au activat postacii :)) „n-au fost 12000 au fost 100” bla bla…

 7. Sa citam un … tractorist in viata:
  „Nu conteaza ca sunt 3.000, 12.000 , 20 sau 100! Daca si unul este si are dreptate in ceea ce afirma, trebuie luate masuri!” PAM-PAM.
  Postacilor, fraza apartine unuia din idolii vostri, asa ca stati drepti, cu arma la picior si, mai ales, ciocul mic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.