G4Media.ro

VIDEO Lavrov, interviu pentru BBC: „Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia…

Sursa foto: OZAN KOSE / AFP

VIDEO Lavrov, interviu pentru BBC: „Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”

„Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat BBC.

În discuția cu jurnalistul Steve Rosenberg, unul dintre rarele interviuri date de Lavrov presei Occidentale de la începutul invaziei în Ucraina, ministrul rus de Externe a reiterat că Moscova „nu a invadat Ucraina”:

„Noi nu am invadat Ucraina. Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că târârea Ucrainei în NATO a fost un act criminal”.

Steve Rosenberg i-a citat un raport oficial al Națiunilor Unite despre satul ucrainean Yahidne, din regiunea Cernihiv, în care se spune că „360 de locuitori, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu handicap, au fost forțați de forțele armate rusești să stea timp de 28 de zile în subsolul unei școli… Nu existau toalete, apă… 10 persoane în vârstă au murit”. „Asta înseamnă lupta împotriva naziștilor?”, a întrebat jurnalistul BBC.

„Este mare păcat”, a declarat Lavrov, „dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși la presiuni din partea Occidentului. Și foarte des sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Occident”

„Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”, a adăugat ministurl rus de Externe.

În ceea ce privește relația Rusiei cu Regatul Unit, Lavrov a declarat că „nu mai există spațiu de manevră”:

„Nu cred că mai există nici măcar spațiu de manevră” (…) „pentru că atât [premierul Boris] Johnson, cât și [Liz] Truss spun deschis că ar trebui să învingem Rusia, că ar trebui să forțăm Rusia să îngenuncheze. Haideți, atunci, faceți-o!”.

Luna trecută, ministrul britanic de externe a declarat că Vladimir Putin se umilește pe scena mondială și că „trebuie să ne asigurăm că se confruntă cu o înfrângere în Ucraina”.

Sursa foto: OZAN KOSE / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Troglodiții și mizeriile care îi susțin trebuie sa sufere cu adevărat pt ceea ce fac acum, ca o încununare a tuturor nenorocirilor pe care le-au făcut de-a lungul secolelor.

 2. Rusia e o țară de psihopați ucigași.

 3. Bolsevicii au distrus Rusia, pacat de monarhie daca inca era facea parte din NATO si UE cel mai probabil.

 4. „Deutchland nu este curată ca lacrima! Deutchland este ceea ce este! Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem!”

  Nu m-aș fi mirat să fie un citat apăsat din AdolfH de prin anii 40. Dar nu este. Transpunem citatul în gura lui Lavrov, în zilele noastre și ni se dezvăluie adevărata față a liderilor Rusiei.

 5. Sadismul este principala lor trasatura

 6. De ce sa le fie rusine ca sunt o gloata de sub-oameni care au ca principale caracteristici culturale crima si pedofilia?

 7. Hopa.. , au început să-și toarne cenușă în cap, pesemne nici alcoolul de calitate indoielnică nu se mai găsește pe săturate!

 8. o sa-ti fie rusine in cazan drac impielitat!

 9. alimentati de la LUKOIL si MOL pentur mai multi morti

 10. Sunteți ce sunteți, adică niste mujici rupți în cur cu pretenții de oameni serioși… Praful și pulberea se va alege de voi la anul pe vremea asta…

 11. Pentru toate crimele și distrugerea făcute, actualii de la Kremlin nu ar trebui sa aibă dreptul să vorbească în numele Rusiei.

 12. Nu le este rușine cu cine sunt pentru că nu au rusine, nu au capacitatea de a realiza că sunt niște nenorociți care de mult trebuiau izolați să trăiască conform regulilor din junglă, doar astfel de reguli le plac lor.
  Da cred că toate statele occidentale ar trebui să se folosească de situația care sa creat în Ucraina și să îngenuncheze Rusia să își vadă locul, ei cred că este greu șă se faca lucrul ăsta pentru ca au rachete nucleare dar uită probabil ca și alte state au nucleare și sisteme care să intercepteze rachetele nucleare.

 13. La atâtea nonsensuri, că minciuni sunt prea simplu spus, mă duce gândul la posibilitatea învadării minții lor de către un alt tip de virus, poate extraterestru, de Twilight Zone…
  Așa că, „never say never”…Pe lumea asta chiar este posibil orice…
  Eu știam că nația asta are oameni frumușei, blonzi, dar nu văd nimic de genul ăsta.
  Din păcate, pedeapsa pentru ei va veni, iar urmașii lor vor plăti, că așa funcționează Universul, în echilibru de forțe, energii, actiune-reactiune…

 14. Intradevar aratati cine sinteti,Desi noi stiam.asta ati fost toata istorie voastra,si nu ati evoluat
  Voi nu aveti rusine,de acolo incepe toate,,,,

 15. Gura păcătosului, adevăr grăiește. Niște mincinoși, sigur hoți. Ei au garantat independența teritorială a Ucrainei după ce ucrainienii au acceptat distrugerea arsenalului nuclear. Tratatul a fost semnat la Budapesta. Nu le convine că alți semnatari ai tratatului, ajută Ucraina cu armament și muniție, adică respectă cuvântul dat.

 16. LAVROV, FEREȘTE-TE DE NEBUNIA ROMÂNILOR PE CARE-I JIGNEȘTI.