G4Media.ro

VIDEO Klaus Iohannis, la festivalul ”Săptămâna Haferland”: România e locul în care…

VIDEO Klaus Iohannis, la festivalul ”Săptămâna Haferland”: România e locul în care diversitatea etnică, religioasă şi culturală e respectată şi reprezintă un model de toleranţă şi solidaritate

Legătura strânsă dintre saşi şi români, construită în timp, este un exemplu de convieţuire paşnică bazată pe respectarea culturii şi tradiţiilor specifice ambelor părţi şi a contribuit la dezvoltarea şi consolidarea relaţiei bilaterale dintre România şi Germania, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis, la Festivalul „Săptămâna Haferland”.

 • Festivalul Haferland este organizat de omul de afaceri Michael Schmidt, care trece drept unul dintre apropiații președintelui Iohannis. Șeful statului a fost întâmpinat la intrarea în biserica fortificată din Criț, județul Brașov, de Michael Schmidt și de soția acestuia. Veronica Schmidt este sora controversatului politician din Republica Moldova, Renato Usatîi.

„Bine v-am regăsit în inima Transilvaniei. Este o mare bucurie să fiu prezent astăzi alături de dumneavoastră şi totodată se acord înaltul patronaj ediţiei din acest an în semn de apreciere faţă de generozitatea dedicarea şi eforturile organizatorilor şi participanţilor de duce tradiţia mai departe în ţara ovăzului.

Doresc să felicit organizatorii pentru modul în care au înţeles să ducă mai departe şi să pună în valoare tradiţiile saşilor transilvăneni”, a afirmat Iohannis, cu prilejul Festivalului „Săptămâna Haferland”, ediţia a IX-a, organizat la Criţ, în judeţul Braşov.

El a transmis că organizarea festivalului constituie „un pas important pe drumul reîntoarcerii la normalitate”.

„După mai bine de un an de când pandemia ne-a obligat să găsim alternative în a menţine legături puternice între noi dar şi cu publicul, cu arta şi cultura iată că organizarea festivalului în acest an constituie un pas important pe drumul reîntoarceri la normalitatea pe care o aşteptăm cu toţii, dar şi la tradiţiile şi valorile autentice ale locuitorilor din satele săseşti.

Reluarea ritmului vieţii noastre dinainte de pandemie, cu multe lecţii noi învăţate trebuie să fie un efort comun care să ne apropie de aceeaşi parte a baricadei în această luptă pe care sunt convins că o vom câştiga.

Chiar dacă ne aflăm într-un context neobişnuit generat de pandemia de COVIT-19, Festivalul Haferland ne dă speranţa că vom reuşi să depăşim dificultăţile şi, totodată, vom şti să menţinem nealterat contactul cu arta, tradiţiile şi cultura”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat că activităţile care au loc în cadrul festivalului „nu sunt simple acte artistice”, ci constituie premisele revitalizării zonei

„Festivalul, devenit deja tradiţie, are o contribuţie esenţială la prezervarea identităţii saşilor din România, promovând cultura specifică a acestei comunităţi. Zona încărcată de istorie are o unicitate aparte prin bogăţia arhitecturală a cetăţilor şi a bisericilor fortificate prin frumuseţea peisajelor rurale şi, nu în ultimul rând, prin ospitalitatea şi creativitatea oamenilor care locuiesc aici.

Atelierele de meşteşuguri, expoziţiile, dansurile tradiţionale, cântecele săseşti, dar şi toate celelalte activităţi care au loc în aceste zile în Haferland nu sunt doar simple acte artistice, ele constituie premisele revitalizării zonei şi fundamentele unei model reuşit de dezvoltare durabilă prin grija faţă de oameni şi faţă de mediul în care trăim”, a adăugat Iohannis.

Potrivit şefului statului, conservarea patrimoniului şi promovarea potenţialului de care România dispune trebuie să fie deziderate asumate de comunităţile locale şi, totodată, să beneficieze de investiţii susţinute.

„Constat cu satisfacţie că, pe lângă promovarea patrimoniului cultural, Festivalul are o importantă dimensiune educaţională. Implicarea activă a tinerelor generaţii şi atragerea acestora prin manifestări care reconstituie pagini importante din istoria saşilor transilvăneni vor asigura continuitatea spirituală a zonei. Tinerii de azi, cunoscându-şi originile, vor putea insufla viitoarelor generaţii credinţele şi valorile pe care le-au primit de la strămoşii lor.

Saşii din Transilvania au dovedit, de-a lungul secolelor de existenţă pe aceste meleaguri, că doar buna organizare, solidaritatea şi lupta asiduă pentru respectarea valorilor, credinţelor şi libertăţii pot depăşi vicisitudinile istoriei.

Modul în care aceste aspecte s-au integrat în cultura naţională a făcut din Transilvania un spaţiu multicultural în care minorităţile naţionale îşi pot afirma neîngrădit identitatea şi au un rol esenţial în societatea românească”, a spus Iohannis.

El a afirmat că legătura strânsă dintre saşi şi români a contribuit la dezvoltarea şi consolidarea relaţiei bilaterale dintre România şi Germania.

„Legătura strânsă dintre saşi şi români, construită în timp, un exemplu de convieţuire paşnică bazată pe respectarea culturii şi tradiţiilor specifice ambelor părţi, a contribuit la dezvoltarea şi consolidarea relaţiei bilaterale dintre România şi Germania. Dincolo de cooperarea economică şi parteneriatul politic, mecanismele dezvoltate la nivel local au întărit conexiunile dintre cele două state.

Ca stat profund ataşat idealurilor de diversitate şi unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă şi culturală este respectată şi reprezintă un model de toleranţă, deschidere şi solidaritate”, a mai adăugat şeful statului. (Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

37 comentarii

 1. Bla. bla.
  Romania e plina de gunoaie.
  Sute de vapoare sosesc.
  Nevaccinati.
  Doar cinci milioane in 8 luni.
  Vine valul,
  Se incarca spitalul!

  Bla.bla.

  • Romania e imaginea angajatilor din institutiile publice. Pentru ca „trebuiesc asigurate locuri de munca” si nimeni nu vrea sa fie exploatat in privat.

 2. Ciudata exprimare.

  Eu am vazut cu ochii mei directori ai unor institutii publice care nu tolereaza cetatenii care le solicita sa-si faca treaba.

  Doar un Judecator poate stabili daca cineva greseste, despre asta nu vorbeste I. Forme fara fond.

  • Nu exista sisteme de evaluare a performantei fiecărui angajat din sectorul public, cu o frecventa zilnică, săptămânal si lunară. Daca ar exista, 50% nu ar mai dormi in post. Interesant este ca exista ordine si legi care impun astfel de evaluări! In realitate ele însă nu se fac sau se fac din pix. O alta ilegalitate! SGG si ANFP sunt responsabile prin lege sa auditeze, apoi instanta judecătorească!

  • Erata: săptămânală

  • N-am obtinut nimic/ceva in scris. Sper totusi ca cineva, pe undeva, sa fi avut o „tresarire”.

   Rezultatul vizibil a fost ca firma la care lucrez a avut un control din partea ITM. O fi fost firma „la rand” desi nu stiu sa fie ceva public din partea ITM in ce priveste controalele tematice.

  • @Diana Rd, ați auzit la ce număr de angajați s-a ajuns în SGG?! Eu am auzit acum vreo 3 zile și încă nu mi-am revenit!

  • Prea mulți pentru rezultatele ioc.

   Conform unui articol din Capital de acum 2 zile,
   numărul personalului din SSG a crescut
   – de la 3.143 de oameni din perioada în care Viorica Dăncilă conducea Executivul
   – la 4.723 de persoane dupa primul semestru al anului 2021.

   Un raport de activitate al fiecărui angajat si apoi la nivel instituțional SGG pe când?
   Pentru ce’s plătiți ăștia? Munca redundanta?

  • Mult prea mulți!! 4.723 de angajați la SGG, in creștere de la 3143 de pe vremea lui Dancila.

   G4, de ce nu ati publicat si comentariul anterior?

  • Anumite comentarii trec prin filtrele unor psihologi care nu pot fi online non-stop.
   I guess

  • In jur de 4000 sunt si psihologii specializati pe probleme de ordine publica si siguranta nationala.
   Te si intrebi ce fac toata ziua…

  • * sper ca nu stau, pe forumuri, ci petrec timp de calitate cu familia. Daca au, care sa-i suporte…

 3. In primavara lui 2020, cand Donald Trump evacua UNA SUTA DE MII americani din toate tarile lumii, Iohannis spunea ca „dragii romani” sa nu se deranjeze sa vina in tara lor.

  • România este singura tara care și, a pus conducător strain

  • Eşti sau .. sunteți prea .. prost/proşti.Orice om născut si crescut intr o țarã .. este cetãțeanul acelei țãri (indiferent din ce minoritate face parte). Pe certificatul de naştere si pe buletinul lu 🎅 Klaus Iohannis .. nu scrie Deutschland .. ci România .. place sau nu. Cât despre conducãtori „strãini” .. cred cã majoritatea trolilor P$Disto-PRMisto-hAURisti .. habar nu au de regele Ferdinand I Întregitorul ..

  • daca e asa un mare roman, ce stii despre cetatenia parintilor lui? … pana si alora le pute Romania

 4. „România e locul în care diversitatea etnică” – no, sas de doi lei, spune acest lucru si lu’ Dan Tanasa si semenilor! Cand neanderthalii de gen vor recunoaste acest lucru, atunci va fi Rommania ta un model! Pana atunci – mucles, nesimtitule!

 5. Toleranta si solidaritate cu cine? Cu Ungaria, Austria si Germania care ne colonizeaza economic ?

  Oamenii au uitat ca Iohannis a fost premier propus din partea PSD in 2009 si Basescu l-a refuzat?

  PNL=PSD=UDMR=PDL=tradatorii si distrugatorii Romaniei, celule canceroase

  • Supermarcheturile la fiecare scara de bloc indica faptul ca majoritatea e multumita daca are burta plina.

  • supermarket la fiecare colt indica ieftineala mainii de munca necesara supermarketului – hamali si casiere

   daca aveam la fiecare colt o firma de servicii web sau o fabrica de vaccinuri covrig, poate o mai ceredam pe asta cu bogatia

 6. Există multă asemănare între Iohanis și Cîțu, înțeleg de ce s-au adunat!

 7. 🤣🤣🤣

  • De strigatele rasiste împotriva negrilor și țiganilor la care participă o peluză întreagă ce ziceți? Sau în tribună poți să nu mai fi om. Dar de postările împotriva LGBT? Românul verde urăște tot ce nu intră în tiparele lui. Bătutul nevestei și al copiilor face parte tot din toleranța românească?

 8. Romania e plin de oameni de gunoi si rasisti. Lui Iohannis si informatorii SRI le-ar placea sa fie invers.

  SRI si restul securistilor sunt in spatele AUR, si alte organizatii patriotarde. Am vazut cat de multa toleranta e la romani… la multe locuri. Punem un steag al vaticanului pe o biserica, vine politia si o ia. Atat de toleranta e statul.

  „Disparitia romanilor pe fata pamantului va fi un pas inainte”

  • Viktor Orban? Peter Szijarto? Vreun Istvan frustrat? Hai cu pasi inapoi in Asia de unde ati venit, sunteti imigranti ilegali non-europeni, nu aveti ce cauta in Europa, inapoi in Rusia lui Putin si in China de unde veniti voi, imigrantilor, b*zg*rilor.

   Transilvania a fost, este si va fi etern a autohtonilor, nu a imigrantilor, invadatorilor si colonistilor.

   Au incercat nemtii, au incercat turcii, tatarii si multe alte popoare asiatice si nespalate sa ne indeparteze, dar nu ati reusit. Transilvania este un Afganistan al imperiilor moarte, inclusiv cel ungar :))

  • Lua ți aș vaticanul pe cardan

  • Viktor Orban? Peter Szijarto? Vreun Istvan suparat? Inapoi in Asia cu voi, imigranti ilegali ce sunteti.

 9. Da…, diversitatea si toleranta…istorica ! Dupa propaganda veche comunista poate, dar istoria ne arata o alta toleranta :

  Ca pe vremea sasilor colonisti, cand romanii nu aveau voie sa circule, sa vanda, sa doarma in coloniile germane?

  Ca pe vremea cand romanii riscau pedeapsa cu moartea daca dormeau in coloniile germane/austriece ?

  Ca pe vremea cand romanii erau ucisi daca aveau relatii cu femei germane (invers nu era valabil, nemtii chiar violau si omorau copii si femei cu impunitate, pentru ca ERAU ROMANI DECI NU ERAU OAMENI pentru ei )

  Ca pe vremea cand romanii erau iobagi, serbi, sclavi, slugi, robi la germani, unguri, cehi si alte etnii ? Pentru ca Imperiul Ungar si Austro-Ungar clasificau romanii drept pseudo-cetateni de rang inferior? Buni doar pentru munca si a muri in razboi ?
  Ca pe vremea cand meseriasii romani nu erau acceptati, nu erau primiti in ghilde, nu se puteau organiza, nu se puteau educa pentru CA ERAU ROMANI?

  Ca pe vremea cand romanii erau dusi sa moara in razboaie pentru interesul Austriei si al Ungariei? Sau erau vanduti drept sclavi pentru muncile grele din zonele depopulate ale Germaniei? Aaaaaa

  Misto toleranta ! sas colonist ce esti…evreii destepti se razbuna pe voi si bine va fac, noi ne comportam ca niste slugi germanofile, bleah

 10. Da…, diversitatea si toleranta…istorica ! Dupa propaganda veche comunista poate, dar istoria ne arata o alta toleranta :

  Ca pe vremea sasilor colonisti, cand romanii nu aveau voie sa circule, sa vanda, sa doarma in coloniile germane? Altfel erau pedepsiti cu moartea?

  Ca pe vremea cand romanii erau ucisi daca aveau relatii cu femei germane (invers nu era valabil, nemtii se descarcau cu impunitate in femeile si copii „slugilor” romane fara nicio pedeapsa, noi nu eram considerati oameni pentru germani)

  Ca pe vremea cand romanii erau iobagi, serbi, sclavi, slugi, robi la germani, unguri, cehi si alte etnii ? Pentru ca Imperiul Ungar si Austro-Ungar clasificau romanii drept pseudo-cetateni de rang inferior? Buni doar pentru munca, sclavie si a muri in razboi ?

 11. Știu, așa zice si maieul Londrei, sadikh khan: diversitatea este cel mai suprem, bun și cugetător lucru care se poate întâmpla în țara noastră. Așa zic și zeci de mii de femei care au avut de a face cu minunata diversitate în timp de câteva decenii în câteva orașe diN UK. În londra, zona culinară, e cea mai diversă. Le plac diverșilor cuțitele, de asta e Londra campioană la folosit cuțite… pe animale, ofc. Și în România diversitatea e la locul ei, pusă deoparte. Îi iubim pe ungurași și oacheși :x. E ub curcubeu unicornic în România.

 12. „Pas cu pas” „Romania educata” a devenit locul gunoaielor de sus pana jos.

 13. Mai degraba diversitatea retelelor de crima organizate ce talharesc populatia.

 14. Dupa troli, acum și boți.
  Hoți

 15. Avem un presedinte care are mare grija…cum se imbraca. Trebuie sa dea bine in poze. E si asta o strategie de imagine si a vazut ca asta prinde la romani…

 16. Romanica este colonia în care Gaulei_er klauSS prin guvernul lui, a condamnat la MOARTE prin ÎNFOMETARE milioane de pensionari, și prin lipsa posibilităților de a-și cumpăra medicamente, și a avea acces la asistență medicală. MULȚUMIȚI DIN INIMĂ CONDUCĂTORULUI SUPREM!

 17. „România e locul în care diversitatea etnică, religioasă şi culturală e respectată şi reprezintă un model de toleranţă şi solidaritate” si pe care coada de topor Iohannis vrea sa o ucida la propriu prin pseudo-vaccinarea cu injectii letale cu actiune lenta ordonata de Soros si loja masonica a lui Iohannis. Operatiunea de genocid in Romania este supravegheata de satanista globalista Sandra Pralong, mana dreapta a lui Soros pentru Romania si simultan consiliera lui Iohannis. Ioahannis face un mare rol de compozitie actoriceasca jucand rolul de presedinte, pe cand el este doar un amarat de randas obedient la grajdurile lui Soros si este biciuit din cand in cand de vechilul sandra Pralong. Doar moarte si durere iese pentru Romania din aceasta combinatia asasina. Satanistii vor sa accelereze injectarea pentru ca in cateva luni cand numarul mortilor rezultati in urma falsei vaccinari va exploda, le va fi greu sa mai convinga pe cineva sa se injecteze si astfel multi oameni vor scapa cu viata si vor pune pielea pe bat acestor ticalosi. Trebuie sa fie cineva de-a dreptul tampit incat sa creada declaratiile de bune intentii ale finantatorilor pseudo-vaccinurilor: Soros, Gates, Rockefeller, Rothschild, Schwab, Kissinger, printul Charles si altii mai din umbra, care de-a lungul vremii s-au declarat constat pentru reducerea populatiei lumii prin vaccinare pana la cifra de 500 milioane de persoane pe intregul glob, deci sa ucida peste 7 miliarde de oameni. Cine poate crede ca acesti neoameni promoveaza falsa vaccinare pentru a salva vieti, cand telul lor suprem declarat este uciderea a cat mai multi oameni? Doar niste naivi, nebuni sau imbecili pot crede ca astia doresc binele omenirii si sa se lase injectati. VIP-urile nu primesc (deocamdata) injectii letale ci placebo, chiar daca se injecteaza public pentru a pacali prostimea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.