G4Media.ro

VIDEO Klaus Iohannis, întâmpinat de robotul Escu la Unitatea de Suport Medical…

VIDEO Klaus Iohannis, întâmpinat de robotul Escu la Unitatea de Suport Medical ”Bucureștii Noi”: Bine ați venit, domnule președinte! Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine

Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat vineri, la Unitatea de Suport Medical ”Bucureștii Noi” de robotul Escu, care i-a urat bun venit și i-a transmis că ”va fi bine”.

”Bine ați venit, domnule președinte! Numele meu este Escu și sunt la datorie în spitalul modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine”, i-a spus roboțelul președintelui Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat vineri Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”, declarându-se bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoanele private au înţeles să nu lase statul singur să gestioneze epidemia de coronavirus.

„Este totul special amenajat aici. Este o facilitate total atipică, într-un spaţiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin iniţiativă privată s-a realizat practic un fel de spital. Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte mult această iniţiativă privată. (…) Eu ţin să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat aici – şi firmelor, şi persoanelor private, şi ONG-urilor şi voluntarilor, fiindcă au fost şi mulţi voluntari. Înţeleg că ceva similar se va găsi şi în altă parte din ţară. Eu sunt foarte, foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoane private au înţeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie şi ne bucurăm cu toţii când vedem că şi oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu un ajutor foarte practic şi bine-venit. (…) Le mulţumesc tuturor. Celor care vor veni aici le doresc sănătate, iar dumneavoastră tuturor vă doresc multă sănătate”, a spus şeful statului, după ce a vizitat Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”, împreună cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi de Interne, Marcel Vela, precum şi cu şeful DSU, Raed Arafat.

El s-a declarat impresionat de facilitatea realizată de două firme şi mai multe ONG-uri.

„Avem aici multe soluţii noi, inovatoare şi cred că cei care, din păcate, vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte mulţumiţi de ceea ce găsesc”, a precizat Iohannis.

Şeful statului a arătat că această facilitate va fi operată într-un parteneriat între firme, ONG-uri, Institutul „Matei Balş” şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestuia, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost implicat în coordonare şi în amenajare şi va urmări în continuare modul cum funcţionează această facilitate.

Companiile franceze Leroy Merlin și Auchan Retail România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au organizat un centru de spitalizare pentru persoane noncritice. Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, a fost transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, urmând ca acele  care sunt mai grave să fie transferate către alte unități spitalicești.

Suprafața alocată, de 7.500 m2, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și a fost amenajată într-o unitate pre-spitalicească cu ajutorul altor companii.

Foto: Klaus Iohannis, întâmpinat de robotul Escu la Unitatea de Suport Medical ”Bucureștii Noi / Sursa: presidency.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Du-te bă naiba, secolul 21,când eram mic mă uitam la familia jetsons acum mă uit la un dialog între un robot și un automaton colecționar de case

 2. Bine că v-ați tras și robot sa vă jucați cu el, retarzilor.
  In timp ce
  -o amarata de platforma promisă pentru IMM este nefuncțională
  -Lizeta muncii nu are fonduri
  -oamenii nu au primit niciun ban din indemnizația de șomajul tehnic, cu toate că a trecut peste 1 luna juma
  -agentii pulii omoară oameni și bat in voie
  – măștile (costa 6lei una bucata), dezinfectant (mai mult de 12 lei), mănuși deloc.

  Dar voi vi l-ați tras pe robotul Escu, cum de nu l-ati invitat și pe Daniel la manifestația tâmpeniei ????

  • Delirul e un simptom mai nou de infectie cu virusul chinezesc ? Sa vrei nu mai gasesti masti cu 6 lei peste tot sunt 2-4 lei. Manusi poti comanda de peste tot (ex. emag). Utilizarea robotilor e doar pentru un retard grav o „manifestatie de tampenie” (in Romana corect e manifestare a tampeniei, manifestatia e altceva). Insanatosire grabnica!

  • Exact, manifestație, expunere publica susținută de mai multe persoane, cu un scop bine definit. Cred că ai nevoie de niste spirt medicinal, să te scalzi in el.

 3. Doi roboti! :))

 4. PR la greu…
  Imagine falsa, fatarnicie, găunoși.

  Facem poze si il scoatem din priză.

  GuWerner, imaginea e praf. Te chinui degeaba.

 5. „Prin iniţiativă privată s-a realizat”, dle Presedinte, ca Statul roman INCOMPETENT toaca BANII aia multi pe salariile bugetarilor, salariile alea umflate cu pompa PSDista(de care NU v-ati atins nici acum in vreme de Pandemie, macar din „solidaritate” cu angajatii din mediul privat!) si pe Pensiile SPECIALE ale protejatilor PSD si pe tot felul de clientela politica bine platita si rasplatita in Administratia publica stufoasa si INEFICIENTA, asta face de 30 de ANI!
  NU pe Spitale moderne, NU pe Autostrazi moderne, NU pe Scoli si Gradinite Moderne(e o CRIZA uriasa de locuri in Gradinite, dle Johannis, gasiti pe net cum parintii se scoala cu noaptea-n cap cand se fac Inscrierile la Crese si Gradinite!), NU pe Poduri moderne distruse de inundatii, NU pe Sisteme moderne de Irigatii…
  Dvs, ce spuneti, pe ce se DUC Banii din MUNCA Romanilor, dle Johannis?!

 6. A „văzut ” și robotul pe cine mai rece decât el.

 7. „Aloo, Aloo.. Stati cuminti la locurile voastre”. Pesedei , heads up..Statul paralel s-a robotizat.