G4Media.ro

VIDEO Jocurile Olimpice: Primele declarații ale lui David Popovici după performanța din…

Sursa foto: Facebook David Popovici

VIDEO Jocurile Olimpice: Primele declarații ale lui David Popovici după performanța din finala de la 200 m liber: „Faptul că am fost la două sutimi de medalie îmi arată cât de strălucitor e viitorul”

David Popovici a declarat la TVR 1, după performanța din finala de la 200 m liber, că îi place să spună că este „al patrulea cel mai bun din lume”.

El a dezvăluit că a „îndrăznit” să viseze la o medalie, dar nu acesta a fost scopul, și primul gând cu care a mers la Tokyo a fost să dea tot ce poate.

„Faptul că am fost la două sutimi de medalie îmi arată cât de strălucitor e viitorul”, a punctat David Popovici, în vârstă de 16 ani.

David Popovici, copilul minune al înotului românesc şi mondial, a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în care a obţinut un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz.

David Popovici va concura marţi seara în serii și la 100 m liber.

Sursa foto: Facebook David Popovici

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Nu credeam vreodata ca o sa ma trezesc in timpul saptamanii la 4 dimineata sa urmaresc o cursa de inot de 2 minute… Bravo David! Sunt putine momentele cand ma simt bine in pielea de roman.

 2. E bine, dar sa fiu iertat, cred ca performanta e de la locul trei in sus. Unii spun chiar ca numai locul 1 inseamna performanta.
  La noi, multumiti cu scopuri minore, locul patru e performanta. O fi, ce stiu eu?

  • Că tot e căldură mare, avea Caragiale o vorbă, cică „Amice, ești…?” Și mare dreptate avea. Tu la 16 ani ce făceai baroane? Ha să îți zic eu, făceai fix nimic, la fel ca și la vârsta pe care o ai acum. Dar la 16 ani măcar exista speranța că vei putea fi cândva undeva mai sus.

  • Cred ca veniti dintr-un trecut cenusiu al Romaniei unde copiii erau invatati sa creada ca doar coronita conteaza. Nu este asa! Sistemul de valori al unei societati nu se poate construi solid doar pe trei indivizi. Performanta nu inseamna doar un podium ci este mai mult decat atat…este antrenament, dorinta, tenacitate, respect si de cele mai multe ori impunerea proprie la fel si fel de restrictii. David si Robert, acesti tineri minunati stiu ce inseamna toate acestea, stiu sa-si gestioneze un rezultat, in cazul lor unul formidabil. Nu toti putem fi intr-o secventa de timp primii dar cu totii putem contribui la o viata sanatoasa si la cresterea gradului de satisfactie individual si de grup. Din pacate Romania ofera prea putin tinerilor dar pe de alta parte le cere mult prea mult. Viitorul foarte apropiat o sa-i propulseze pe cei doi si pe primele locuri. Dar nu asta conteaza ci munca lor desavarsita zi de zi, ora de ora, antrenament de antrenament. Broavo baieti, sunt mandru de voi si ma bucur ca m-am trezit cu noaptea-n cap sa particip la cele doua minute de competitie!

  • Si inca ceva… timpul scos de David, 1.44.68 este un nou record mondial de juniori.

  • Zise amicu, si mai lua o gura de …

 3. BRAVO, copile!Sunt impresionat de curajul, stapanirea de sine si ambitia de care ai dat dovada in competitia in care alte tari aloca foarte multi bani pentru cautarea de talente, cresterea, sponsorizare, asigurare conditii de trai-alimentatie etc…Practic ai realizat din nimic-LUMINA.Dar, nu uita, un luptator nu este apreciat in tara sa, gasindu-se permanent „amici” care sa analizeze din pdv cantitativ sau calitativ performanta, ei insusi fiind nulitati relative in plan profesional, social sau chiar familial!

 4. Bravo, frumos discurs și putere de muncă în continuare….Sunt sigur că o să mai auzim de alte performanțe în curând!!! Ține moralul sus în continuare și nu uita ca prin perseverență se poate ajunge la performanță și obținerea locului pe care îl meriți pe podium!!!