G4Media.ro

VIDEO Jack Dorsey şi-a anunţat luni retragerea din fruntea companiei Twitter pe…

VIDEO Jack Dorsey şi-a anunţat luni retragerea din fruntea companiei Twitter pe care a fondat-o în 2006

Jack Dorsey şi-a anunţat luni retragerea din fruntea companiei Twitter pe care a fondat-o în 2006, lăsându-l în locul său pe actualul director tehnologic Parag Agrawal, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Dorsey, care a mai plecat de la Twitter în 2008, pentru a reveni în 2011 şi a redeveni director executiv în 2015, este şi fondator şi director al companiei de servicii financiare Square.

„După aproape 16 ani în care am jucat un rol în compania noastră, de la cofondator la CEO (…), am decis că în sfârşit a venit timpul să mă retrag”, a scris Dorsey într-un mesaj adresat angajaţilor, asigurând totodată că „a fost propria” sa decizie, deşi nu a fost una uşoară.

„Sunt trist, dar în acelaşi timp fericit. Nu multe companii ajung la acest nivel şi nu mulţi fondatori aleg companiile în defavoarea propriului ego”, a adăugat Dorsey, într-o vizibilă aluzie la Mark Zuckerberg, fondatorul şi încă liderul Facebook (Meta), potrivit France Presse.

Dorsey s-a aflat mai multă vreme sub presiune din partea lui investitorului miliardar Paul Singer de a demisiona de la conducerea Twitter, menţionează dpa.

Twitter, la fel ca alte platforme sociale, a fost criticată în legătură cu moderarea conţinuturilor considerate nocive, inclusiv gestionarea ştirilor false şi a postărilor rasiste şi a altor mesaje abuzive. Criticii pledează pentru o reglementare mai strictă a acestui sector şi creşterea responsabilizării directorilor acestor companii, relatează Agerpres.

sursa foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. O poza mai recenta n-aveti? Nu de alta, dar tipul arata acum a redneck, desi e progesist.

  2. In drogat chronic care se crede Budda deși e doar un mic comunist care si-a permis sa -l ce dureze pe președintele SUA. Deși pe gunoiul twitter au conturi mullahul Afghanistanului si alți extremiști care executa oameni in public. E doar o mișcare de PR plecarea lui sa mai dreagă busuiocul după scăderea masiva de popularitate a twitter in rândul publicului conservator.

  3. Dar Irina Alexe se pensionase chiar mai tanara.