G4Media.ro

VIDEO Ioana Mihăilă: Vom continua concursurile pentru casele județene de asigurări de…

VIDEO Ioana Mihăilă: Vom continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar / L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă voi supraviețui. Mi-a răspuns că speră că da

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, în prima conferință de presă, că va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate, vor fi organizate concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar.

Ioana Mihăilă a mai declarat că l-a întrebat pe Vlad Voiculescu dacă va supraviețui, iar acesta i-a răspuns că speră că da.

Noul ministru a precizat că se va concentra pe trei priorități: atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții, creșterea accesului la servicii medicale de bază, reforma managementului spitalelor.

„Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare”, a subliniat Ioana Mihăilă.

La conferința de presă a Ioanei Mihăilă au asistat și Dan Barna și Dragoș Tudorache.

Principalele declarații:

Avem o șansă de a remedia măcar o parte din probleme în perioada următoare.

Mandatul meu se va concentra pe următoarele 3 priorități:

1. Atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții. În cadrul PNRR am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții implementate corect pot să facă diferența dintre viață și moarte, dintre demnitate și disperare.

2. Creșterea accesului la servicii medicale de bază. Investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească: ambulatorii, caravane medicale etc.

3. Reforma managementului spitalelor: Avem nevoie de oameni bine pregătiți. Pentru asta vom continua concursurile pentru CJAS și Adrian Gheorghe va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie de succes. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de manangement din sistemul sanitar.

Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare.

Voi încuraja toate elementele de reformă, e o datorie față de cetățeni și pentru încrederea în sistemul sanitar și în guvernare.

Întrebări și răspunsuri:

Care sunt primii pași pentru a ajuta situația din spitale?

Problema principală este disponibilitatea redusă a paturilor ATI. În contextul în care numărul cazurilor a scăzut cu 10%, ne așteptăm ca și solicitarea pe paturi ATI să nu crească. Depinde și de noi, cum gestionăm, dar și de oameni cum gestionează măsurile de prevenție.

Care este planul pentru a ajunge la cele 1600 paturi ATI?

În 20 aprilie numărul de paturi ATI era 1634. În plus, până la 4000 mai există paturi în spitale dedicate cazurilor ATI de alte patologii. Prin modificarea ordinului care direcționa circuitele intraspitalicești s-a permis o flexibilizare, iar acum sunt spitale mixte. Împreună cu managerii de spitale vom reuși să ne flexibilizăm.

Veți avea o altfel de comunicare față de fostul ministru?

Am venit aici să fac treabă. Am lucrat bine și cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu. În ceea ce privește comunicarea publică, cred că atât noi, cât și presa, trebuie să comunice responsabil și eficient, altfel mesajele pot fi transmise greșit.

Având în vedere că în mandatul trecut criza COVID a fost condusă mai mult de secretarul de stat Andreea Moldovan, acum va fi la fel?

Echipa este în curs de formare și în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept să nu existe mari fracturi între modurile de lucru.

Va fi Vlad Voiculescu consilierul dumneavoastră? Ce propuneri aveți pentru sporuri în contextul regândirii legii salarizării?

Echipa se formează, dar nu voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar acum ministerul este condus de Ioana MIhăilă, mandatul este al meu.

În ce privește sporurile, nu pot încă să-mi exprim un punct de vedere.

Cât rău au făcut declarațiile împotriva campaniei de vaccinare?

Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătății, dar colegii noștri au militat permanent pentru transparentizarea activităților de vaccinare, ceea ce va constitui o prioritate și pentru echipa mea.

Cred că trebuie continuată comunicarea, trebuie implicați și medicii de familie, ca să începem să creștem dorința de vaccinare a populației.

Cu ce reformă ați începe?

Avem un plan de reorganizare și eficientizare atât la nivelul MS, cât și la DSP-uri. Deja am început sub conducerea doamnei Moldovan evaluarea directorilor DSP-urilor, lucru pe care îl vom continua, acesta este primul pas. Este o nevoie acută de digitalizare.

Luați în considerare ca Vlad Voiculescu să facă parte din echipă?

Echipa este în curs de constituire, nu este doar decizia mea, este o decizie bilaterală. Când voi avea un răspuns, voi comunica.

Aveți acces la cele două platforme de raportare?

Nu am acces la cele două platforme. Este o echipă care va analiza diferențele dintre decesele din Corona-forms. Numărul oficial al deceselor care mi s-a comunicat pentru 20 aprilie este 237.

V-ați sfătuit cu Vlad Voiculescu cu ceva?

L-am întrebat dacă voi supraviețui. Mi-a răspuns că speră că da.

Clinica mea nu a fost niciodată în subordinea MS, iar din ianuarie, când am venit la MS, am întrerupt orice relație contractuală cu clinica.

Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să termin reformele sau să le pun pe drumul cel bun.

Despre lipsa cadrelor medicale – Există două probleme: una acută, care este lipsa medicilor din secțiile ATI și care tratează COVID. Și este o problemă cronică care se agravează: lipsa personalului medical și distribuția inegală în diverse zone ale țării.

Împreună cu colegii cu care am lucrat la PNRR am pregătit un pachet de reformă a managementului și a personalului sanitar. Suma alocată Sănătății e de 3,4 miliarde de euro, dintre care 400 milioane sunt proiecte care vor fi implementate de Ministerul Digitalizării referitor la investiții pe Sănătate. Referitor la proiectele pe Banca Mondială, urmează să semnăm un acord de împrumut de 150 de milioane de euro pentru două centre de arși.

Așteptăm rezultatele controalelor după incendiul de la Piatra Neamț și Matei Balș. Ce veți face rapid pentru ca tragedii ca cele din ultimele luni să nu se mai întâmple?

Împreună cu colegii din cabinetul Vlad Voiculescu am demarat pași în acest sens. A început apelul de proiecte și depunerea proiectelor care va fi deschisă până la finalul lunii decembrie. Pe termen mediu, am început o colaborare cu Universitatea Tehnică prin care ei vor evalua infrastructura din spitale și vom demara o conferință comună pentru că efortul lor este mare și aș vrea, cumva, să le dau scena.

Luați în calcul ca spitalele MAI, MApN și SRI să treacă în subordinea MS?

Nu.

Credeți că este nevoie de autopsii pentru a vedea dacă persoanele bolnave de COVID au murit din acest motiv sau altul?

Specialitatea mea este endocrinologie și prefer să țin cont de părerile specialiștilor. E o întrebare pertinentă pe care o s-o transmit comisiilor de specialitate și specialiștilor din boli infecțioase.

Ioana Mihăilă a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul pentru funcția de ministru al sănătății, președintele Klaus Iohannis exprimându-și satisfacția pentru găsirea de către coaliția de guvernare a unui ”modus vivendi care ne dă tuturor speranțe.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

58 comentarii

 1. Doamna ce o sa faceti cand pilosii din Casele de Asigurari ajung si fac presiuni la Orban pentru trecerea concursului? Nimic Cel care taie si spânzurat este Secretarul General si Directorul de resurse umane.Atentia DNA.

  • DNA e in subordinea PNL, Predoiu a facut numirile. Asa ca slabe sperante…

  • Raspuns de politician…:
   „Echipa este în curs de constituire, nu este doar decizia mea, este o decizie bilaterală”

  • Vai , dar vai si iarasi vai !! E asa de criminala funcția că amenință supraviețuirea ? Puiul de securist spune ca SPERA ca DA ? Stie el ceva: Speranta moare ultima..mai intai omul și apoi speranta lui .;
   Reforme ..forme ..Cateva concursuri si-i gata ”reforma” ! Gragutza să sperăm că nu DORMI l fel ca și Guru Voicu ! Deocamdata am vazut doar CONFERINTE DE PRESA LACRIMOGENE !!! Nu va e rușine ? Treceți la MUNCĂĂĂĂĂ.. MOR OAMENII ȘI VOI SCRIEȚI PROTOCOALEEEEEE !!! INCREDIBILLL

  • @RealGogu – Mda… de politician. Da’ cum ai vrea mataluta sa zica? Poti sa cooptezi pe cineva cu forta in echipa? Nu e cumva chiar o decizie bilaterala? Adica, faci propunerea cuiva, iar acel cineva tre’ sa si vrea, nu-i asa? Indiferent cine e acel cineva…

 2. Mult succes, doamnă ministru! Avem încredere că, împreună cu echipa, veți continua proiectele de reformă începute.

 3. SA VEDEM CE COMENZI MAI PRMIESTE MEDIA PATRONILOR CU PROBLEME IN justitie…

 4. Duduia asta va fi marionetă lui voiculescu ăsta nu pleacă din ministerul sănătății ptr ca are de muls mult.

  • Cred ca urmatorul scandal in coalitie pe va fi tot subiectul Vlad Voiculescu!
   Omul e somer, iar doamna Minsitru cred ca va dori sa il ia Consilier, iar Vasilica Zombie va percepe ca pe o sfidare si va sari iar coalitia in aer!
   Daca Vasilica va accepta, va fi vai de Autoritatea lui, oricum prea putin manifestata pana acum…
   Stiti ca Planurile de redresare a Companiilor de stat aflate pe pierderi, CERUTE de Premier inca din Ianuarie 2021, NU le-a primit nici azi??!!
   Se tot roaga de Minsitrii RESPONSABILI, iar aia nu-l baga in seama!!!

  • Habar nu aveti ce proiecte a construit acest om in romania. Chiar imi pare rau ca 10 ani a ajutat atatia oameni amarati ca sa il terfeliti toti mufatii la goaenele tv si toti rechinii si pilele lor.

  • @Cris: VV e foarte competent, spun cei din USR PLUS care il cunsoc, cred ca isi va gasi de MUNCA in mediul privat, dupa ce va reveni din concediu!
   Sper ca ii va placea sa MUNCEASCA in mediul privat, de ce nu??!!!

 5. Luați în calcul ca spitalele MAI, MApN și SRI să treacă în subordinea MS?

  Nu.

  :(((

 6. Nici n-a fost bine numita, ca a și început să se rupă in figuri. Se pare ca userismul e boală grea si contagioasă. Parca sint făcuți de o mamă. Daca ai atatea beshini in tine, cum poti sa faci ceva, ma intreb.

  • Chiar conteaza mai putin cine e ministru tot ce conteaza este sa continue reformele si pare ca le va continua. Cred ca asta intereseaza pe toata lumea, cine ar vrea sa ramana incompetentii la conducerea spitalelor si sa fie alesi pe pile in institutii cu concursuri aranjate? Cred ca nimeni

  • Scalda-te in psdism si penelism atunci. Modesti, hoti, ce sa mai vrei domne? E baieti finuti, nu alta!

 7. 6 luni ii dau !!! Si sunt optimist!!

 8. Geniile de la Digitv au gasit vinovatii din cauza carora stagneaza campania de vaccinare, clar USRPLUS. Televiziunea asta a devenit mai toxica decat latrina 3.

 9. ciudata intrebarea . chiar daca a existat- sa aduci in public asa ceva nu este recomandabil daca vrei sa fii perceput ca un ministru independent in actiunile tale

 10. Arată bine doamna ministru, fund bombat, ugere pline, imi place, ar merge de o tură la mine în șură. Maș termina rapid în gurița ei.

 11. daca supravietuieste. I-a raspuns ca spera ca da.

  Vai ce m-am emotionat de atata inteligenta emotionala!

  Nu mai bine il intrebai daca chiar a facut ceva sau daca trebuie s-o suni doar pe Moldovan?

 12. Umbra lui VV la Ministerul Sanatatii… cam asa spune dna Ministru!
  Oricum, recunosc ca vorbeste PROFESIONIST, ceea ce nu am auzit niciodata la VV!
  Omul ala a deschis gura doar ca sa raspunda unor acuzatii sau sa acuze el!
  NU a iesit niciodata sa SPUNA ce a spus femeia asta: Proiecte incepute la MS!
  Asa imi pare, cau sunt deja incepute si vor fi continuate!
  Ii doresc SUCCES, domeniul Sanatatii e in mare suferinta, majoritatea Romanilor au FRICA de Spitalele Romaniei, ca-n tarile subdezvoltate…
  „Atat de necesara reforma a sistemului de sanatate” promisa in Programul de guvernare o asteapta..
  Programul de guvernare chiar vorbeste despre „atat de necesara reforma a sistemului de Sanatate”, la Pagina 163/269, primele cuvinte la capitolul Ministerul Sanatatii:
  „Sistemul nostru de sănătate din România trebuie să asigure servicii de sănătate la standarde europene pentru fiecare român. Astfel, Guvernul va demara și implementa atât de necesara reformă a sistemului de sănătate care să conducă la îmbunătățirea speranței de viață a românilor, la creșterea calității vieții si la îmbunătățirea accesului pacienților la un sistem public de sănătate, modern si eficient.”
  Chiar am citit ca dupa ce a fost demis, despre colegii din MS care i-au reprosat lui VV ca NU a comunicat deloc, ca nu a vorbit niciodata depsre Proiectele la care ei lucrau…

  • Lili, daca ti-as cita „Acta, non verba !” este stilul de lucru al lui VV, tu ai intelege…? Fiindca dupa pagina completata fara a exprima ceva inteligent pe aci, m-as indoi….!

 13. Poate fi exact acel ministru de care avem acum nevoie. Si-a construit o afacere onesta fara contracte cu statul deci are competente manageriale. E inteligenta si pare a fi un om cu o misiune!

  • Este o diferenta enorma intre a conduce o firma cu o mana de angajati si un minister… vom vedea daca apuca pe caile lui vv … adica doar imagine pe fb si media

  • Eu îi doresc sincer succes și cred că ar putea să-mi infirme pre-evaluarea negativă pe care i-am făcut-o ieri, chiar dacă exprimam doar îndoieli. Acum, că am auzit-o vorbind, cred că sunt șanse să fie un ministru competent. Pare să cunoască problemele din sistem, proiectele deja existente (se pare că nici V.V. n-a stat degeaba, chiar dacă n-a comunicat prea bine) și cele de viitor. La întrebări a răspuns direct și aplicat, după părerea mea.

 14. Ce nepoliticoși sunt cititorii g4media, vorbesc foarte urât.

 15. „A310 21.4.2021 la ora 8:11 pm
  Arată bine doamna ministru, fund bombat ugere pline (…) m-as termina” – g4media, nu va e ma rusine sa lasati astfel de comentarii? In general, fata de orice om, cu atat mai mult fata de o doamna, si cu atat mai mult fata de un ministru, cum poti sa aprobi un astfel de comentariu-gunoi? Cu ce va ajuta lingailor sa-i lasati sa ejaculeze pe site-ul vostru tot felul de bolnavi mintal? De la el n-am pretentii dar voi pretindeti a fi jurnalisti corecti, asta e corectitudine? Sa va dati coade in birouri si sa radeti ca un retardat a scris ca ar ejacula in gura unui ministru? Rusine, sunteti mai scursuri decat el. Comentariul asta o sa-l stergeti si o sa-l lasati pe al lui, este? Bravo, baieti.
  ” 30 de ani de democratie” (Recorder)

 16. Îi urăm succes doamnei ministru și să prețuiască mai mult experiența personală decât sfaturile celor fără experiență.

 17. Concursuri corecte? PNL nu vrea concursuri corecte, PNL vrea numiri politice, ca la Apele Romane.

 18. Tipa continuă reformele lui voiculescu să închidă spitalele de stat și să trimită pacienții la privat cu banul în mână iar CAS plătim degeaba.

  • Ai ajuns la concluzia asta înainte sau după Xanax?

  • Luis, nu prea arati a avea vreun dram de inteligenta daca ai tras concluzia asta dupa ce-a vorbit…. Vai de tara noastra bogata, cu atatia lipsiti de scoala prin ea……..!

 19. „Klaus Iohannis, despre episodul Vlad Voiculescu: Oamenii vor politicieni care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează.”

  Lasă gargara și treci la treabă, pe Veve prostia și incompetența l-au zburat!

 20. Vesti bune pt mafia uniunii scursurilor deoarece va continua „concursurile” de mufat noile sugatori la casele judetene. Pentru celelalte functii vor fi concursuri-„corecte”.

  Perla coroanei:

  Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să termin reformele sau să le pun pe drumul cel bun.

  altfel spus, pana acum (re)fo’mistu labil psihic a dus (re)fo’mele in balarii.

 21. daca nu revoca intr-o saptamana obligatia legala de adaugare a iodului in sarea de bucatarie
  (ministra e in materie!) maxtor ii va blestema intreaga familie!

 22. Pe scurt: Au scăpat de dracu și au dat de ta-su!! Sa vedeți de acum „comunicare ” la MS!! O sa fie o încântare!
  Nu cred că v a fi un lung metraj” dar va fi acțiune și momente vesele.Partea cu veselia nu cred că v a fi pentru Ciuma Galbena.Oricum,eu am pregătit floricelele și cola.Postacii să facă liniște,ori să părăsească sala!!

 23. Ar putea sa inceapa cu demiterea lui Adrian Gheorghe si cu un concurs pentru postul lui.
  Vedeti aici care este smecheria lui Vladut, fiul lui Iulian aka „Victor” cel priceput la soptit:
  https://inpolitics.ro/update-imensa-miza-a-scandalului-voiculescu-banii-cnas-dirijati-de-unchiul-nic_18448532.html

 24. Nici nu și-a luat postul în primire și-a fost pusă la zid într-una din cele mai pupincuriste și penibile emisiuni din ultima perioadă moderată de lingăul șef prelipceanu, înconjurat de o haită de așa ziși jurnaliști. Nu credeam că banii te pot degrada chiar în așa hal. Când o auzeai pe Carla și nu știu cum o mai cheamă explicând cum funcționează ministerul sănătății, ce greșeli a făcut deja proaspăt numitul ministru chiar înainte de a se apuca de treabă, când vedeai cum dădea din cap aprobator, cu o privire plină de ură lingăul șef evident că te întrebai dacă nu cumva ai greșit postul ?
  Excelentă propunerea de a numi de acum încolo postul Latrina24 !
  Nu putea să lipsească din decor marele „deontolog” CTP, intelectualul de rasă invitat permanent la Latrina24, admirator al mineriadei din 1990, fan al democrației, al regelui Mihai, al lui Corneliu Coposu prin articolele scrise în anii ’90 în Adevărul. O fi având și el ceva interese financiare directe sau indirecte în domeniul sănătății ?

 25. Nu eu sunt cel care a postat asemenea MIZERIE .
  Nu imi permit sa fac asemenea comentarii .

  • g4media admin : implementati domnule o simpla functie bijectiva f(nume) = adresa_email. sau un dictionar cu cheia „nume”. blocati, este f.f. simplu orice comentariu care nu are o adresa valida prin al treilea camp de verificare, numeric, trimis acelei adrese. asa vor disparea toti acesti indivizi – unii comenteaza probabil din puşcarie!! faceti un pic de ordine si in lungimea comentariilor. ele nu trebuie sa depaseasca lungimea articolului, oricum nimeni nu le citeste. exempli gratia o doamna care comenteaza pe o lungime de „kilometri” de cuvinte. orice platforma de calitate din occident are implementate limite, si mai ales sa regulile de baza Netiquette – Internet Etiquette. in clar pentru romanii „verzi” si extremistii sau ticaloşii oportunişti din categoria Anton, regula „utilizați un limbaj respectuos”, e principala, si „make real people a priority” 👨‍💻

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.