G4Media.ro

VIDEO Imaginile tristeții în Cetatea Alba Iulia: pustiu de 1 Decembrie pentru…

VIDEO Imaginile tristeții în Cetatea Alba Iulia: pustiu de 1 Decembrie pentru prima oară de la Unire

Orașul Alba Iulia, sub carantină din cauza pandemiei de covid, a fost pentru prima oară tăcut de 1 Decembrie, transmite publicația locală Alba24.ro. La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

La orele dimineții, sub frigul pătrunzător, doar câțiva muncitori înghețați erau în centrul orașului și măturau zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei.

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Reamintim că autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID. Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Citește tot articolul și vezi imagini VIDEO pe Alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. nu este nici o tristete, este responsabilitate si maturitate.

 2. Daca era PSD la putere nici nu aveam nevoie de ventilatoare la spital

 3. Cred ca este o stire proasta!
  La 1943 sau 1944 cum a fost.
  Prostie si manipulare!
  Covidioții veneau la fasole moca!
  Partidul le punea muzică in megafoane iar ceremonia era uitată!
  Ca sa publicați si sa raspanditi o stire proasta rog sa analizați si profilul votantului pzd!

 4. O mostra de maxima ipocrizie:

  USR PLUS Alba acuză autorităţile de „amatorism şi lipsă de respect”, susţinând că „noaptea ca hoţii” au hotărât că „e mai bine să ţină Alba Iulia în carantină”.

  Guvernul şi PNL îşi bat joc în cel mai josnic mod de români şi demonstrează, dacă mai era nevoie, că sunt lipsiţi de profesionalism şi sunt total depăşiţi în gestionarea pandemiei. Mai mult, prin măsura luată noaptea trecută, liberalii demonstrează că Alba Iulia şi Ziua Naţională contează doar în calculele lor electorale, iar în rest îşi şterg picioarele pe valorile naţionale”, mai susţin cei de la USR PLUS.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.