G4Media.ro

VIDEO Imagini scurse din televiziunea maghiară de stat arată brutalitatea forțelor de…

VIDEO Imagini scurse din televiziunea maghiară de stat arată brutalitatea forțelor de ordine față de un parlamentar al Opoziției

Imaginile filmate în decembrie 2018 în sediul televiziunii de stat din Ungaria și scurse în presa maghiară independentă arată cum forțele de ordine l-au brutalizat pe un parlamentar de Opoziție care voia să intre pe post pentru a citi cererile manifestanților care protestează de trei săptămâni la rând, scrie Index.hu.

Imaginile au fost difuzate de site-ul independent 444.hu și preluate de portalul index.hu.

Clipul arată cum șase badiguarzi ai televiziunii publice l-au pus la podea pe parlamentarul Laszlo Varju, i-au sucit mâinile și picioarele și s-au urcat pe el cu genunchii pentru a-l imobiliza. Paznicii televiziunii au încercat să-i ia parlamentarului și telefonul.

Parlamentarul a fost spitalizat după eveniment, potrivit Index.hu, iar raportul medical a indicat existența unor răni ușoare și julituri.

Imaginile nu au fost difuzate niciodată de televiziunea publică.

Reamintim că mai mulți parlamentari de opoziție și protestatari au încercat în decembrie să intre în sediul televiziunii publice din cauză că postul de stat a ignorat complet protestele a sute de mii de maghiari împotriva așa-numitei legi a sclaviei.

Denunţate de critici drept favorabile „sclaviei”, amendamentele la legea muncii prevăd creşterea la 400 a numărului de ore suplimentare pe care angajaţii pot fi solicitaţi să le presteze anual, adică două luni de muncă în plus, pe care angajatorul le poate plăti trei ani mai târziu.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a apărat reforma controversată a timpului de muncă suplimentar, numind-o ‘o lege bună’ pentru ‘cei care vor să câştige în plus’, şi i-a acuzat pe contestatari de ‘isterie’. Orban a explicat că scopul reformei este ‘pur şi simplu să elimine reglementările inutile, pentru ca aceia care vor să câştige mai mult să poată munci mai mult’.

Votată de parlament la 12 decembrie, aşa-numita ‘lege a sclaviei’, care majorează la 400 de ore timpul de lucru anual suplimentar, a declanşat un val de proteste, în primul rând la Budapesta, dar şi în alte oraşe din ţară.

O altă modificare privește cele două zile libere de odihnă pe săptămână, care pot fi acordate în mod fracționat.

O altă modificare legislativă criticată de protestatari este legea privind înființarea instanțelor administrative, în temeiul căreia pe viitor “soldații de partid ai FIDESZ” vor decide în litigiile dintre stat și cetățeni. Guvernul transferă la “instanțele de casă – noile instanțe administrative autonome – toate litigiile legate de autoritățile statului, cele care au ca obiect: impozite și taxe, autorizații de construcție, litigii electorale, orice decizie a unei autorități de stat centrale sau locale, cereri de informații publice, licitații, procese de presă etc.

Pericolul măsurii constă în faptul că o mare parte a corpului judecătorilor va fi constituit pe de o parte din persoane care sosesc din administrația publică, respectiv din rândul judecătorilor care sunt în instanțele care au secții de contencios administrativ. La selecția judecătorilor se va avea în vedere în procent de 80% experiența în administrația publică și în procent de 20% experiența de judecător, în consecință cei mai mulți judecători vor rezulta din administrația publică, adică oameni ai FIDESZ.

Foto: Captură Youtube.com

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „badiguarzi” serios?
  Clipul arată cum șase badiguarzi ai televiziunii publice l-au pus la podea pe parlamentarul Laszlo

  • Mie mi-au plăcut imaginile „scurse” :D. În fine, sper să nu ajungem și noi în situația asta.

 2. “Televiziunea Publica” Latrina Trei este in aceleasi conditii pazita ( probabil de DANdarmeria Black Water Academi SRL )

 3. Maghiarii sunt alta nație, opozitia noastra face circ de ochii lumii.

  • Aceeasi Convingere o impartasesc ! ( penele, iudemere, pememe, aldee si usere gradinitza iacobina ) sunt creatziile P$D

  • Numai USR face opozitie reala in parlament, PNL mimeaza si da declaratii pentru prosti.

   Iar PMP… ce sa mai zic. Basescu spune glume pentru colegi.

 4. G4 Media e cam pe langa la acest subiect. Sunt si alte filmari unde arata ca omul respectiv nesilit de nimeni se pune jos pe podea si a stat acolo vreo juma de ora dupa care probabil au venit sa-l ia. Pur si simplu se prefac ca sunt atacati, tactica de leftist.

 5. lasati parlamentarii sa intre la gadea in emisiune :DD

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.