G4Media.ro

VIDEO Imagini apărute pe rețele de socializare par să arate un apel…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Franak Viačorka

VIDEO Imagini apărute pe rețele de socializare par să arate un apel către bărbații din Belarus de a se prezenta la biroul de înrolare în armată, într-o stație de autobuz din orașul Barysaw

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video care ar proveni dintr-o stație de autobuz din orașul Barysaw, Belarus, în care un anunț îndeamnă bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să se îndrepte către biroul local de înrolare, relatează Sky News.

Anunțul spunea că bărbații ar trebui să se îndrepte acolo pentru a-și „clarifica datele”, dar nu oferea alte informații.

Imaginile au fost distribuite de politicianul belarus Franak Viacorka, care a declarat că activiștii „colectau informații despre posibila antrenare a belarușilor în război”.

Ucraina a generat temeri că Belarus s-ar putea alătura direct invaziei prin trimiterea de trupe.

Cu toate acestea, analiștii occidentali au apreciat că este puțin probabil ca Belarus să facă acest lucru, deoarece acest lucru ar fi în mare măsură nepopular în rândul cetățenilor săi.

Luna trecută, liderii rus și belarus au avut o întâlnire față în față la Minsk, deși nu s-a făcut nicio mențiune despre război în cadrul unei conferințe de presă comune ulterioare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. „analiștii occidentali au apreciat că este puțin probabil ca Belarus să facă acest lucru”
    aceeasi analisti care spuneau ca Rusia nu va invada Ucraina?Or fi francezi sau germani?

  2. Stire Nexta? 🤥

  3. Analistii occidentali poate nu stiu,dar serviciile secrete occidentale afla cam tot ce pun la cale „profesionistii” rusi. Omorul pe care si l-au luat sovieticii la aeroportul Gostomel si care a pus punct final blizkriegului sovietic s-a datorat exlusiv informatiilor furnizate de occident.
    Mai mult nu puteau face ,occidentalii au anuntat din decembrie invazia dar Putin se jura pe ma-sa ca nu e adevarat.