G4Media.ro

VIDEO Guvernul alocă 175 de milioane de euro pentru achiziţia de echipamente…

VIDEO Guvernul alocă 175 de milioane de euro pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare în vederea începerii noului an şcolar

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru alocarea din fonduri externe nerambursabile a 175 de milioane de euro pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare în vederea începerii noului an şcolar, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.

100 de milioane de euro se vor folosi pentru achiziţia de tablete şi dispozitive electronice pentru învăţământ online, pentru aproximativ 500.000 de elevi, iar 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziţia materialelor de protecţie sanitară şi medicală – măşti şi dezinfectanţi în şcoli.

De asemenea, 25 de milioane de euro se vor aloca pentru achiziţia de containere sanitare mobile care vor beneficia, în acelaşi timp, de o finanţare de 5.000 de euro/container pentru racordul la infrastructura de apă şi canalizare. „Practic, vorbim de un număr de 5.000 de containere sanitare care vor permite la începerea anului şcolar să asigure necesităţile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizarea şi pentru asigurarea necesităţilor, din punct de vedere sanitar, ale elevilor”, a explicat Ionel Dancă.

El a precizat că pentru aceste fonduri pot aplica autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile şcolare, individual sau în parteneriat.

„Pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie, important, însă, este că este permisă decontarea cheltuielilor pentru aceste categorii de achiziţii efectuate începând cu 1 august. Practic, autorităţile locale care au achiziţionat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învăţământul online, măşti, materiale de protecţie sanitară, care au efectuat deja aceste achiziţii începând cu data de 1 august, sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli şi pot depune cererea pentru finanţarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie. Este o ordonanţă extrem de importantă pentru asigurarea în condiţii cât mai bune a începerii noului an şcolar”, a afirmat Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

 

Sursa foto: Facebook/Ielevi curtea scolii distantare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Foarte oportun. Mai sunt trei saptamani pana incepe scoala, o gramdaaaa de timp.
  Pana se fac proiectele, pana se fac achizitiile, pana se livreaza si se face receptia, pana se fac platile vine si iepurasul. In acest mod simplu ne uitam la Telescoala si ne instruim cu privire la scoala on-line. Timp este berechet.
  Guvernul asta chiar se gandeste la toate si mai e si proactiv.

 2. „… important, însă, este că este permisă decontarea cheltuielilor pentru aceste categorii de achiziţii efectuate începând cu 1 august”

  Bun așa, nici o faptă bună (puținii primari gospodari care și-au făcut temele din timp încă din iulie și au început achizițiile absolut necesare pentru buna începere a școliilor din septembrie) să nu rămână nepedepsită!!! Păi ori suntem mafioți, ori nu mai suntem…

 3. Am inteles ptr salarii, pensii și alocații nu sunt bani dar dacă ptr baza materială a copiilor privind masurile de protecție împotriva virusului nu găsiți resurse trebuie sa plecați imediat. Dacă la începerea anului școlar nu se asigură măști, mănuși , dezinfectant ,săpun, hârtie igienică șervețele etc etc va ieși revoluție. Vom ieși in stradă nu tolerarăm așa ceva .

 4. Ce va grabiti frate?
  Incepe tocmai in 3 saptamani … e timp!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.