G4Media.ro

VIDEO Grefierii parchetelor din Constanța au fost amenințați că ”vor avea de…

VIDEO Grefierii parchetelor din Constanța au fost amenințați că ”vor avea de suferit” dacă participă la protestele magistraților/ Procurorii din Constanța protestează din nou, de la ora 16:00

Grefierii din parchetele constănțene au fost amenințați că vor avea de suferit dacă vor participa la protestele magistraților organizate în cursul săptămânii trecute. Informația a fost transmisă chiar de Viorel Teliceanu, șeful primului parchet din țară care a decis suspendarea activității în urma Ordonanței adoptată de Tudorel Toader în 19 februarie.

La protestul magistraților de vineri, Teliceanu a fost întrebat de o jurnalistă dacă se fac presiuni asupra procurorilor. Prim-procurorul a confirmat că au fost făcute presiuni, dar asupra grefierilor, inclusiv de asociațiile profesionale ale acestora, prin care grefierii erau amenințați că dacă vor participa la proteste vor avea de suferit:

„Vreau să vă spun o chestiune, o spun în premieră acum, să știți că grefierii au fost sunați, pe diferite canale. Și li s-au transmis chiar și de către asociații profesionale ale lor, să nu iasă la proteste pentru că vor avea de suferit. Oamenii și-au arătat disponibilitatea (să protesteze, n.red.) însă înțeleg că sunt anumite canale prin care sunt transmise astfel de semnale”, a declarat Viorel Teliceanu, la sfârșitul protestului din 22 februarie.

Luni dimineață, procurorii din Constanța au anunțat un nou protest, de la ora 16:00. Magistrații se vor aduna din nou, timp de 30 de minute, pe treptele Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța (PJC), acolo unde au protestat și vineri în jur de 40 de procurori. Prim-procurorul PJC, Viorel Teliceanu, a anunțat că parchetul pe care îl conduce își va suspenda activitatea în 25, 26 și 27 februarie, dar a precizat că protestele și suspendarea activității pot continua și după această dată.

La protestul de astăzi vor participa din nou și procurorii DNA Constanța și sunt așteptați magistrați de la toate parchetele constănțene. Până acum s-au mai alăturat protestului doar doi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. La protestul de vineri, nu a participat vreun procuror de la Parchetul Curții de Apel Constanța, instituție care a avut-o procuror general adjunct pe Adina Florea, până când aceasta a preluat conducerea de factor a Secției de Investigare a magistraților.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Acum telefoanele mobile au functia de inregistrare a apelului. Haideti fratilor, publicati in presa cateva apeluri de amenintare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.