G4Media.ro

VIDEO Goodyear lansează un concept de anvelopă adaptată condițiilor meteo și care…

VIDEO Goodyear lansează un concept de anvelopă adaptată condițiilor meteo și care nu trebuie schimbată niciodată

Producătorul de anvelope Goodyear a lansat un concept de anvelopă inteligentă destinată autovehiculelor electrice, o anvelopă care nu face pană, nu trebuie umflată și care nu necesită schimbare.

Conceptul de anvelopă denumit Goodyear reCharge are o bandă de rulare 100% biodegradabilă care se poate regenera datorită unui compus lichid special stocat sub forma unei capsule. 

Anvelopa este construită pe o carcasă foarte ușoară, dintr-un biomaterial care este consolidat cu ajutorul unor fibre sintetice inspirate din mătasea pânzei de păianjen (unul dintre cele mai rezistente materiale naturale din lume). Datorită acestui tip de construcție, clasica jantă nu mai este necesară.

Foto: Goodyear

Centrul anvelopei este prevazut cu un locaș care deservește drept loc de încărcare pentru capsulele cu material lichid, care este transportat la suprafața anvelopei (banda de rulare) prin tuburi cu diametrul foarte mic.

Foto: Goodyear

Lichidul din interiorul capsulelor permite anvelopei să regenereze banda de rulare și chiar să o modifice în funcție de condițiile meteo, starea drumului sau după dorințele utilizatorului. Goodyear nu a oferit detalii despre lichidul din interiorul capsulelor.

Datorită faptului ca această anvelopă este un concept, nu au fost oferite detalii cu privire la preț, producție sau o dată de lansare a unui produs similar.

Sursa: news.goodyear.eu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Vor da faliment rapid, daca nu trebuie schimbata , nu va mai cumpara nimeni anvelope noi.

  2. Si ce sa faci sa te plimbi cu ele prin teleorman ?

  3. Se pot pune oare si la carute , ca in Teleorman nu sunt drumuri?

    • Le-a furat dragnea si p-alea pe toate si le-a dus la marele palat al pungasilor ingerasi?

  4. E doar sf,o metoda ingenioasa de ati face reclama la brand.

  5. Hai să fim serioși.

  6. Să din serioși, gogosi de-astea poate să vândă orice producător de anvelope. Mai bine scoteau un film SF. Ar trebui să tacă și să scoată anvelopa să zică uite ce am scos noi, nu uite ce vom scoate. Și uite așa s-ar mai auzit ceva de Goodyear. Halal. Uitați-va la Michelin, aia măcar au scos ceva palpabil și fac teste cu anvelopa lor fagure, fara balon, aia revoluție, nu o merge ea pe autostrăzi la 130 pe oră dar are multe întrebuințări. Deci sa vorbim pe concret când or să fie realitate. Halal strategie de marketing. Telefoane mobile nu scot?

  7. Admirabil numai ca 4 anvelope d-astea costa mai mult decit o Tesla noua…

  8. si sa nu mai stea bivolu in plin trafic pe carosabil sa schimbe anvelopa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.