G4Media.ro

VIDEO Frontieră Darabani: Opt cetăţeni din India au încercat să intre ilegal…

VIDEO Frontieră Darabani: Opt cetăţeni din India au încercat să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au depistat opt cetăţeni din India care încercau să intre ilegal pe teritoriul României, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea. Indienii au fost preluaţi de autorităţile de frontieră ucrainene, în baza Acordului de readmisie.

„În data de 25 august 2021, în baza schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. În timpul misiunii, au fost depistate pe raza localităţii de frontieră Baranca – Hudeşti, în imediata apropiere a râului Prut, opt persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera peste râul Prut. Acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, pentru continuarea cercetărilor”, a afirmat Răcnea.

În urma verificărilor efectuate şi ca urmare a schimbului de date operative între autorităţile de frontieră române şi cele din Ucraina, s-a stabilit faptul că cei opt bărbaţi, cu vârste între 19 şi 48 de ani, sunt cetăţeni din India şi au încercat să intre ilegal din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi în baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană şi Ucraina, cei opt cetăţeni au fost preluaţi de autorităţile statului vecin, relateaza Agerpres.


Sursa: ITPF Iaşi

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. S-au specializat rutenii si pe migranti…direct din Bielorusia…merg reformele Zelinski uns..actoras de 2 lei!

  2. Daca n.au avut bani de avion… cu un an2 rezolvau problema simplu, nu aflau decat ucrainienii.
    Ca noi nici acu nu stim ce a carat avionul ala, poate niste migranti mai instariti.

  3. poi de cand bagam in tara 120k de straini/an pentru „locuri de munca nedorite” aka joburi de sclav platite prost, au inteles indienii ca e rost de cascaval, viza ieftine si intrare in Europa cea frumoasa, bogata si cu pielea spalata :))

  4. Poate ca venisera la rudele lor de la Tandarei oamenii.Au cheltuit o gramada de bani si nu sunt lasati sa isi vada rudele? Pacat.