G4Media.ro

VIDEO Forţele aeriene din Iran dezvăluie o bază subterană de drone, aflată…

Sursa foto: Captură video - YouTube / ali javid

VIDEO Forţele aeriene din Iran dezvăluie o bază subterană de drone, aflată la ”câteva sute de metri sub pământ”, în Munţii Zagros

Televiziunea iraniană a difuzat – pentru prima oară – imagini dintr-o bază subterană pentru drone aparţinând Forţelor aeriene iraniene, situată în Munţii Zagros, în vestul Iranului, fără să dezvăluie locul exact al bazei baza, care s-ar afla la ”câteva sute de metri sub pământ”, potrivit comandantului armatei iraniene, relatează AFP, citată de News.ro.

Iranul este acuzat de către Statele Unite şi Israel, inamicii săi juraţi, de folosirea unor drone şi a unor rachete în atacarea forţelor americane şi a unor nave cu legături cu Israelul la Golful Persic, cu scopul de a destabiliza regiunea.

În octombrie 2021, Statele Unite au impus sancţiuni vizând programul iranian al dronelor, acuzat de furnizarea acestui tip de armament aliaţilor săi în Orientul Mijlociu, de exemplu mişcării islamiste libaneză Hezbollah, Yemenului şi mişcării islamiste palestiniene Hamas, în Fâşia Gaza.

”Peste 100 de drone de luptă, de recunoaştere şi de distrugere se află în bază, situată în inima Munţilor Zagros”, a anunţat sâmbătă un jurnalist de la televiziune.

https://www.youtube.com/watch?v=bgQG2mjZ1iU

Televiziunea nu a precizat locul exact al bazei, însă jurnalistul spune că a ”zburat cu elicopterul” timp de ”aproape 40 de minute” din oraşul Kermanshah (vest) pentru a ajunge acolo.

Televiziunea  a difuzat imagini în care generalul Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al Forţelor armate iraniene, şi comandantul armatei iraniene, Abdolrahim Mousavi, vizitează baza.

Generalul Mousavi declară că baza se află la ”câteva sute de metri sub pământ”.

Potrivit televiziunii, drona ”strategică” Kaman-22, cu o rază de acţiune de cel puţin 2.000 de kilometri, echipată cu o rachetă de croazieră cu o rază de acţiune de 200 de kilometri, se află printre dronele din această bază.

Iranul a început să dezvolte programe de drone în anii ’80, în timpul Războiului între Iran şi Irakul (1980-1988).

”Armata îşi dezvoltă rapid capacităţile în domeniul dronelor” şi acţionează pentru a ”produce noi drone cu diverse misiuni”, declară generalul Bagheri.

”Nu există vreo îndoială că forţele armate iraniene sunt prima putere regională în domeniul dronelor, având în vedere capacităţile lor”, subliniază, la rândul său, Abdolrahim Mousavi.

Sursa foto: Captură video – YouTube / ali javid

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Si ma rog de ce ar „dezvalui”-o daca e asa de secreta? Sau le e frica ca urmeaza in tinta NATO, dupa ce se termina cu Rusia?

  2. Cine zicea că nu există intratereştrii?

  3. Îmi place de voi,C a avut dreptate ca sunteți deștepți.Am găsit acum informația asta dar mai cuprinzătoare.Kaman22,Kaman12,Abarbil5,Fotros,Karrar și MO…Baza este situata la vest de Iran la 1444 km de Palestina la câteva blocuri de Erbil.Surprinzatoare va fi Omid .O drona ,rachete de croaziera montate pe drona și dronele transformate în rachete de croaziera.Nu înțeleg nimic dar e ca-n filmele cu nave extraterestre.

  4. „inamicii sai jurati”… Cine foloseste in ziua de azi astfel de expresii?

    • Asta e marea problema!Priumul este Israel, a 2 USA iar al treilea necredinciosii din UE.Va imbatati cu apa rece, dar singurii care lupta pentru ca Iranul sa nu pun mana pe arma nucleara este Israel, deoarece cunoaste ca siitii nu vor ezita sa-i elimine de pe fata pamantului.Restul stam spectatori si nu ne dam seama ce inseamna islamismul radical!

  5. Poate sa fie si la 1 Km sub munte. La o adica, nu trebuie decat sa le astupi gaura pe unde le scot afara…