G4Media.ro

VIDEO Filmul Cardinalul, dedicat episcopului Iuliu Hossu care a fost beatificat de…

VIDEO Filmul Cardinalul, dedicat episcopului Iuliu Hossu care a fost beatificat de papa Francisc, va fi proiectat în premieră sâmbătă la Cluj

Filmul „Cardinalul”, care este dedicat episcopului Iuliu Hossu, va fi prezentat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în prezenţa regizorului său, Nicolae Mărgineanu, şi a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

„Filmul „Cardinalul” este despre Fericitul cardinal Iuliu Hossu, episcop greco-catolic, martir pentru credinţă, beatificat de Papa Francisc la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertăţii din Blaj. (…) Proiecţia filmului în avanpremieră în oraşele din România a început în 9 noiembrie 2019. La Cluj-Napoca, avanpremiera şi gala de prezentare vor avea loc sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 20,00, la Cinema „Victoria””, se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Anterior avanpremierei filmului, episcopul Florentin Crihălmeanu va prezenta relicvarii cu moaşte ale cardinalului Iuliu Hossu, precum şi o expoziţie cu instantanee din viaţa acestuia.

„Filmul, în regia lui Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, este produs de Ager Film cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, are durata de 97 minute, este realizat alb-negru şi color, la rezoluţie 4k, în format 17:9.

Producţia cinematografică prezintă o parte din viaţa Cardinalului Iuliu Hossu, cu accent pe momentul în care episcopul român unit a vestit Marea Unire pe platoul de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918 şi apoi, cu aspecte din perioada detenţiei pentru credinţă sub regimul comunist, în regim de exterminare, împreună cu ceilalţi episcopi greco-catolici şi cu membri ai elitei politice a vremii, la Penitenciarul din Sighetu Marmaţiei.

În rolurile principale: Radu Botar, Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Cristi Iacob, Alexandru Repan, Maria Ploae, Remus Mărgineanu şi Mircea Andreescu”, se mai arată în comunicat.

 

Sursa Foto: Facebook/ Filmul Cardinalul

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. M-as fi asteptat la o condamnare aspra a lui „Chris Terhes”, popa greco-catolic din Irvine, California, care in loc sa isi vada de treaba lui a facut propaganda impotriva Justitiei din Romania, mai exact impotriva celor care isi faceau datoria si cercetau crima organizata pesedista. Scarnavia terhes a fost probabil finantata de varan, iar laturile scrise de el au fost preluate in principal de excrementul zilei, scarbavnicul organ de presa al infractorului andronic.
    Din pacate cei din biserica greco-catolica au facut pe niznaii, si nu l-au dat afara pe impostorul terhes decat cand a fost ales europarlamentar pe lista psd.
    Este foarte dubios si modul in care panarama pesedista terhes a ajuns in USA imediat dupa ce a absolvit facultatea.
    Asteptam de la biserica greco-catolica o explicatie si o condamnare ferma!

  2. În poza adevărată realizată la Alba Iulia de fotograful Unirii, episcopul ortodox stătea în partea opusă lui Iuliu Hosu, pentru că se opusese Unirii. Aici pare că-i stă alături, ceea ce înseamnă o falsificare a adevărului istoric.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.