G4Media.ro

VIDEO După balena Beluga și morsa Freya, vedeta fiordurilor din Oslo, a…

VIDEO După balena Beluga și morsa Freya, vedeta fiordurilor din Oslo, a fost eutanasiată, pentru că punea în pericol vieţile turiştilor, susțin autoritățile de la Oslo

Autorităţile norvegiene au anunţat, duminică, că au eutanasiat morsa Freya, a cărei prezenţă în fiordul Oslo devenise atracţia verii până în punctul în care punea în pericol viaţa publicului, precum şi propria viaţă, relatează AFP.

”Decizia de eutanasiere a morsei a fost luată pe baza unei evaluări generale a ameninţării continue la adresa siguranţei umane”, a declarat oficialul Direcţiei Norvegiene pentru Pescuit, Frank Bakke-Jensen, într-un comunicat.

Morsele trăiesc în mod obişnuit în latitudinile arctice şi mai nordice, dar Freya, al cărei nume se referă la o zeiţă asociată cu dragostea şi frumuseţea în mitologia nordică, se scălda în apele capitalei norvegiene din 17 iulie.

În pofida apelurilor necontenite de a sta departe şi de a nu deranja mamiferul, tânăra femelă de aproximativ 600 de kilograme a atras atenţia oamenilor, prezentând un risc pentru public şi chiar pentru animal, a estimat direcţia pescuitului.

”Am analizat cu atenţie toate soluţiile posibile. Am ajuns la concluzia că nu putem garanta bunăstarea animalului prin niciun mijloc disponibil”, a mai spus Bakke-Jensen.

Mutarea Freyei, care a fost filmată urcând pe bărci care se legănau sub greutatea ei pentru a moţăi acolo, ”nu a fost o opţiune viabilă” din cauza complexităţii sale, a adăugat el.

În Franţa, o operaţiune de salvare a fost declanşată săptămâna aceasta pentru a se transporta o balenă beluga (n.r. delfin alb) din Sena, unde aceasta se rătăcise, dar cetaceul a fost prea greu şi a fost eutanasiat.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Doar la noi se considera ca ursii nu sunt un pericol si se dau amenzi oamenilor.

  2. Acel animal locuia acolo din iulie, era ok! Dar pentru că nu-i puteau garanta bunăstarea, au decis să-l ucidă.. Mentalitate ratată de om. Sper sa dispărem de pe planata aceasta superbă, ca nu înțelegem nicicum cum stă treaba cu respectul față de mediul care ne ține în viață 🙁

  3. Atat ia dus mintea pe „genialii” norvegieni! O mosrsa care n-a deranjat pe nimeni……

    Doar pe proprietarii de barci care au „decis” sa faca cateva plangeri tintite! Cap n-au avut, minte ce le mai trebuie! Niste tantalai!

  4. Asta ca sa intelegem toti cat de ,,verde” si de ,,dezvoltat durabil” actionam ca si societate, cat deapre modul cum gandim …..

    Nu , noi nu suntem salbatici ci haotici, una spunem si alta facem.

  5. N-au avut inspiratzia sa-l cheme pe vestitu printz a lui peste prajit din Liechtenstein sa-i scape de problema cauzata de fauna???

  6. Sa le fie rușine. Oameni fără mila și pic de empatie. Puteau face o relocare nu sa o omoare. Ce seamana, aceea sa secere cei ce au făcut asa ceva!