G4Media.ro

VIDEO Două dale din Autostrada Soarelui s-au ridicat din cauza căldurii. Drumarii…

VIDEO Două dale din Autostrada Soarelui s-au ridicat din cauza căldurii. Drumarii intervin de urgență

Un echipaj de muncitori al Companiei de Autostrăzi (CNAIR) a intervenit luni de urgență pe Autostrada Soarelui A2, la km 13+100 al sensului de mers București-Constanța, unde două dale s-au ridicat din cauza dilatației și puneau în pericol șoferii, potrivit unui comunicat al instituției.

Potrivit estimărilor CNAIR, intervenția va dura până la ora 14.00. Zona a fost semnalizată și a fost instituită o restricție de viteză de 40 km/h.

Foto și video: CNAIR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. e si normal doar in Romania e un fenomen unic in lume unde placile/bitumul/calea ferata/etc vara de dilata si iarna se contracta

 2. Orie inginer constructor ar trebui sa stie ca bitumul nu adera la beton. Se vede in poza cum a fost turnat bitum peste placa de beton intr-o lucrare anterioara, in plus astupand si rosturile de dilatare existente intre placile de beton. Tocmai de aceea, dilatandu-se s-au ridicat, creand acea creasta periculoasa la viteze mari, ca o rampa de lansare. Acele placi din beton trebuiesc refacute, mai ales capetele lor, refacandu-se si rosturile de dilatare conform proiectuui initial. Dar refacerea placilor din beton armat prevazute cu rosturi de dilatare sunt cele mai scumpe operatii de refacere a acelei portiuni de autostrada proiectata astfel. Nu prea se inghesuie firmele la astfel de manopere!

 3. Incredibil cat de prost este facut absolut tot in Romania. Cum sa torni bitum direct peste béton in placi? Cat de prosti trebuie sa fie cei de la compagnia nationala de drumuri?
  Singura tara unde am mai vazut astfel de sosele nationale rapide, este Cehia.

  Ceea ce nu inteleg, este cum indraznesc sa numeasca autostrada, aceasta sosea nationala imunatatita. Pentru ca nu este autostrada. Autostrada are borne de semnalizare, elle lipsesc in Romania.
  Nu sunt decat drumuri nationale de viteza

  • Tachnicienii care intervin, sunt pusi in pericol de moarte:
   -santier neasigurat, fara delimitare prin blocuri de béton
   -fara echipament de protectie (casca de chantier, manusi, ochelari de protectie, masca)
   Chiar nimeni nu stie care este standardul une interventii tip, in UE?

   Saracii intervenanti 🙁

 4. Si nulitatea de sinistru Cuc nu e acolo, sa facă putin spectacol de demagog si mafiot psd? Tocmai un carierist incompetent ca el sa lipseasca?

 5. S oseaua veche Bucuresti – Pitesti – construita inainte de al Doilea Razboi Mondial – tot cu dale turnate de beton – a trecut si prin calduri mari – si prin friguri intense – ba a „fost trecuta” si de tancurile rusesti – DAR N-A AVUT NICI O DALA „sarita” de la locul ei !!! Oare de ce ? Pentru ca a fost construita in
  vremea capitalismului” iar A1 in cea a comunismului activ si … post ? Multi ar trebui IMPUSCATI pentru furturile uriase si jaful politic organizat de „post-comunistii vopsiti democrati” !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.