G4Media.ro

Video Deutsche Welle: Lucrătorii români și porcăria de la Tönnies. Condiții precare…

Video Deutsche Welle: Lucrătorii români și porcăria de la Tönnies. Condiții precare de muncă, igrasie și mizerie în locuințe: așa arată viața de zi cu zi a multor lucrători est-europeni la abatorul Tönnies, din Germania

Din cauza focarului de coronavirus, izbucnit la acest abator, la care lucrează sute de români, în întreaga regiune a fost impus un nou lockdown.

Cine-i vinovat și de ce nu s-au luat măsuri până acum, deși condițiile precare de trai și de muncă ale muncitorilor din România și alte state est-europene erau destul de cunoscute și înainte?

Jurnalista DW Alina Kühnel investighează subiectul de peste trei ani și a fost la Rheda-Wiedenbrück, în orașul unde se află sediul central al concernului Tönnies. Într-o localitate din apropiere, unde locuiesc în jur de 600 de muncitori români care lucrează la acest concern, Alina Kühnel a văzut „oameni în spatele unor garduri”, asaltați de camerele video ale jurnaliștilor.


Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Hitler traieste si isi bate joc de toti muncitori straini din estul europei nu doar de romanii asta isi doreste germania si tarile bogate saracia si coruptia sa fie in floare si la guvernare sa aibe papusi cu sfori

    • Vezi că ai uitat de Soros și Bill Gates.

    • Nu Hitler sau nemtii bai , Pizdoneul tau isi bate joc de oamenii acestia, ca ati furat si ati distrus tot in tara asta. Oamenii acestia au fost goniti din tara lor de gasca de borfasi pizdoneza.

  2. @ Eu,
    Asa-i ba, iar rusul vrea binele tuturor vecinilor si vrea sa ne apere, strans la pieptul lui protector, de toate intemperiile…

  3. România e în majoritate populată de oameni rudimentari care mai degrabă sar unul la gâtul celiilalt decât să renunțe la căciuleală în fața șefului.Am lucrat pentru multe afaceri și am avut angajați care se bârfeau mai rău ca babele.Acum prefer să lucrez singur sau cu colaboratori ocazionali, oameni serioși și pricepuți, cu banul jos.Cultura asta fanariotă este adânc înrădăcinată în toată masa populației, face parte din subconștientul colectiv și împiedică schimbarea în bine la toate nivelele.Mi-a fost dat să văd comportamente, mai ales în ierarhii din instituții de stat în care lingușeala acceptată pe față era de-a dreptul grotescă, cu poezii scrise șefului, plecăciuni, urlete de mânie la adresa unui rival(probabil) care a îndrăznit să sugereze vreo soluție diferită de cea izvorâtă din înțelepciunea superioară a vreunui zero ajuns cu pâinea și cuțitul în mână.Le-am văzut pe vremea lui ceașcă și le văd și azi prin școli, spitale sau chiar la privați.Cred că avem nevoie de un reset , altfel va fi rău de noi toți pentru că nimeni nu o să vrea să apere așa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.