G4Media.ro

VIDEO Cum răspunde Zelenski corespondentului TVR care îl întreabă ce le transmite…

sursa foto: Captură video

VIDEO Cum răspunde Zelenski corespondentului TVR care îl întreabă ce le transmite oamenilor care au obosit să mai ajute Ucraina și refugiații

Președintele Volodimir Zelenski a fost întrebat vineri, în ziua în care s-a împlinit un an de la invazia violentă și neprovocată a Rusiei, ce le transmite oamenilor care simt că au obosit să mai ajute Ucraina și pe refugiați.

Întrebarea a fost adresată de jurnalistul Alex Costache, care se află pentru a șasea oară în Ucraina, după ce, anterior, a relatat din cele mai fierbinți zone din front, unde rușii au comis crime oribile împotriva civililor (de trei ori în Bahmut, apoi Herson, Harkov, Bucea, Irpin și Borodyanka) și chiar a fost prins într-un schimb de focuri.

Reporter: După un an de război, simţiţi că solidaritatea altor ţări a scăzut? Se simte o oboseală. Care este mesajul dumneavoastră pentru cei care simt că obosesc?

  • ”Este foarte greu să vorbim despre suportul care scade. În fiecare zi simt sprijinul în galben şi albastru de peste tot din lume. Sunt recunoscător pentru asta. Pentru mine asta contează. Dar nu vorbim despre o diminuare a muncii, vorbim de sprijinul concret pentru Ucraina. Ce vreau să spun societăţilor dumneavoastră este că voi aţi învăţat atât de multe de la poporul ucrainean, pentru că ştiu că aţi găzduit foarte mulţi dintre oamenii noştri care au fost forţaţi să fugă de război, femei şi copii. Eu cred că voi aţi înţeles asta. Prin a ajuta Ucraina, îi ajutaţi pe toţi. Dacă se reduce sprijinul, se reduce sprijinul pentru integritatea şi suveranitatea voastră într-un final. Aşa cum am spus, dacă trece o rachetă prin spaţiul aerian românesc şi sunteţi în spaţiu NATO, dacă, Doamne fereşte, racheta explodează pe spaţiul vostru, NATO trebuie să se gândească, ori menținem unitatea NATO şi arătăm putere sau nu. Dacă ei vor să arate putere, trebuie să caute care sunt opţiunile de răspuns. Eu vreau ca vocea mea să fie auzită nu de către ţările membre NATO, ci de către societăţile acelor ţări membre NATO, de către oameni de rând. Ucraina nu are niciun drept să cadă, doar de dragul de a menţine o pace în Europa faţă de acest război oribil. Eu cred că Rusia merge înainte în ciuda sancţiunilor”, transmite TVR. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...