G4Media.ro

VIDEO Cum este să fii tânăr scriitor, azi? Adriana Grigore: „Este greu…

Sursa foto: Pixabay

VIDEO Cum este să fii tânăr scriitor, azi? Adriana Grigore: „Este greu uneori să găsești tăria să vii de la muncă și să te apuci de scris”/ „Am impresia că sunt mult mai mulți tineri care citesc foarte mult”

„Am început să scriu de când eram foarte mică și nu m-am oprit. La un moment dat mi-am dat seama că vreau să iau în serios toată șandramaua asta cu scrisul”, mărturisește pentru G4Media/ENTR Adriana Grigore, o tânără autoare de cărți pentru copii și adolescenți, la o discuție ce a avut loc chiar în timpul sesiunii de autografe de la târgul Bookfest.

Adriana și-a lansat la târg o carte: „Apă, praf și soare”, la editura Arthur. „Am vrut să arăt ce se poate întâmpla în mintea unor eroi de poveste”, explică ea pe scurt subiectul noii cărți. „Este despre frați, despre dorința de a pleca de acasă, de a te regăsi pe tine”, mai spune Adriana.

Ce mai citesc tinerii? a fost una dintre întrebările adresate Adrianei. „Se citește foarte multă literatură inspirată de mitologie, să fie puțin și fantasy dar și contemporan. Tinerii se regăsesc pe ei înșiși în lucrurile extraordinare. Am impresia că sunt mult mai mulți tineri care citesc foarte mult și fiindcă în ultimii ani este din ce în ce mai multă literatură, adică au de unde să aleagă”, a spus Adriana Grigore.

O altă întrebare la care a răspuns autoarea a fost „Cum e să fii scriitor, în realitatea cotidiană de azi?”

„Este greu, mai ales pe cât avansezi în vârstă este greu să găsești timp, să găsești tăria să vii de la muncă și să te apuci din nou de scris dar în același timp simt că lungește puțin zilele. Uneori mă relaxează, uneori nu… ”  

Potrivit prezentării incluse în cartea lansată la Bookfest, Adriana Grigore are 30 de ani, „scrie de când se știe”, a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București iar acum „își petrece mai tot timpul liber cochetând cu folclorul, scriind ficțiune, SF și nu numai, depănând amintiri în versuri”. A mai publicat proză scurtă în diferite reviste, în limba română și în limba engleză.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...