G4Media.ro

VIDEO Cum este bătut un deținut în Rusia / Avocata care a…

Sursă: captură YouTube

VIDEO Cum este bătut un deținut în Rusia / Avocata care a filmat agresiunea a fugit din țară

Înregistrarea video, publicată anul trecut, arată un deținut din Rusia întins fără pantaloni pe o masă, în timp ce doi bărbați în uniformă îi țin forțat brațele la spate. Alți cel puțin zece bărbați în uniformă lovesc metodic picioarele și călcâiele bărbatului cu bastoane de cauciuc, transmite stiri.md.

Avocata care a trimis la un ziar rusesc o înregistrare video arătând cum un deținut este bătut cu brutalitate a părăsit Rusia, cerând protecție din partea autorităților din această țară.

Fundația Verdictul Public a anunțat că Irina Biriukova, care e avocată la acest ONG, a părăsit țara în ziua în care video-ul a fost publicat de ziarul independent „Novaia Gazeta” săptămâna trecută.

Biriukova a trimis o scrisoare șefului Comisiei federale de anchete Aleksandr Bastrîkin, cerându-le autorităților ruse să-i asigure securitatea ei și familiei ei, a anunțat Verdictul Public pe Facebook.

Amnesty International a cerut și ea autorităților ruse să o „protejeze imediat” pe Biriukova.

Înregistrarea video de 10 minute postată online de „Novaia Gazeta” în 20 iulie 2018 i-a șocat pe cei care au văzut-o în Rusia și în afara ei, și a sporit îngrijorarea cu privire la acuzațiile de tortură în închisorile, centrele de detenție și secțiile de poliție din această țară.

Înregistrarea video, despre care Verdictul Public spune că a fost făcută la Colonia corecțională nr.1 din regiunea Iaroslavi, la nord-est de Moscova, îl arată pe un deținut identificat drept Evgheni Makarov întins fără pantaloni pe o masă, în timp ce doi bărbați în uniformă îi țin forțat brațele la spate. Alți cel puțin zece bărbați în uniformă lovesc metodic picioarele și călcâiele bărbatului cu bastoane de cauciuc și cu pumnii, în timp ce el strigă și se roagă de el să nu-l mai bată.

„Decizia curajoasă a Irinei Biriukova de a expune acest abuz îngrozitor din colonia penitenciară IK-1 e cel mai nou exemplu al eforturilor ei de a-i proteja pe alții de tortură și rele-tratamente. E alarmant că actul ei de curaj a forțat-o să plece din țară de teamă”, se spune într-o declarație semnată în 23 iulie 2018 de Marie, Stuthers, directoarea Amnesty International pentru Europa de est și Asia Centrală.

Tot în 23 iulie anul trecut, Comisia de anchete din Rusia a anunțat că toți ofițerii care au luat parte la bătaie au fost identificați și șase dintre ei au fost reținuți. Avocatul poporului regional din Iaroslavi Serghei Baburkin a spus în 22 iulie că 17 ofițeri FSIN au fost suspendați din cauza înregistrării.

În declarația sa, Amnesty International mai spune că protejarea lui Biriukova și a lui Makarov „trebuie să fie o prioritate pentru autoritățile ruse” și a cerut „o anchetă independentă și imparțială” asupra amenințărilor la adresa avocatei și acuzațiilor privind torturarea lui Makarov.

De ceva vreme circulă relatări despre tortură sistematică la centrul de detenței de la Iaroslavi, și în Rusia în general.

În aprilie 2017 Verdictul Pubic a anunțat că Makarov și alți doi deținuți de la Iaroslavi, Ruslan Vahapov și Ivan Nepomniașcih, au fost torturați de gardienii de acolo.

Nepomniașcih, care a fost închis după ciocnirile la un protest înainte de învestirea din 2012 a președintelui Vladimir Putin, a fost închis 30 de luni la penitenciarul de la Iaroslavi.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a ordonat autorităților ruse să ancheteze temeinic aceste acuzații, dar un tribunal de la Iaroslavi a decis că nu e nevoie de nici o anchetă din lipsă de dovezi.

În declarația Amnesty international din 23 iulie 2018 se mai spune: „Rămânem extrem de îngrijorați cu privire la siguranța lui Evgheni Makarov și a celorlalte mii deținuți în centrele de arest preventiv, în coloniile penitenciare și secțiile de poliție din Rusia, unde abundă acuzațiile de tortură, iar investigațiile sînt rare”.

Sursă: stiri.md

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

 1. Rusia ete o tara mafiota condusa de o gasa de mafioti.
  Practic Rusia este un mare cacat urit mirositor.

 2. Stirea este veche de mai mult de un an…

 3. Inca o dovada (daca mai era nevoie) ca rusii sunt un popor de barbari. Barbari retardati.

 4. Rusii arata cum se poate educa un om care nu-l multumeste nimic. Daca-l ciufulesti bine nu mai ai probleme sa faca scandal in strada , daca este sado mai revine. Avocata a vandut filmarea cu zeci de mii de euro si a ajuns sa traiasca in exil unde toti o dispretuiesc.

  • Esti un prost si vrei sa faci asta public.

  • rusii arata cum poti bate un om, fara nici un motiv, doar pentru ca a deranjat pe cineva
   ce spui tu e dezinformare marca sputnik, banuiesc ca ai si niste linkuri cand ia aia banii, si inca un link cum e dispretuita

 5. Îngrozitor, aia nu pot fi numiți oameni! Niște brute dezumanizate, niște creaturi ticaloase, a căror bucurie maximă e să tortureze și să le și placa asta ! In astfel de comunități nu mai exista, practic, nici o speranta!

  • O idee buna: toti cei din clip sa fie bagati intr-o camera si obligati sa se bata intre ei pana crapa. In caz contrar, nimeni nu iese si nimic nu intra in camera. Castigatorul prinde un loc la beci pe 20 ani. Simplu si eficient.

 6. stirea e de acum un an, iar in articol se lasa de inteles ca e din 2019

  click hunt penibil

 7. Dacă cel bătut este un criminal PRECUM DOBITOCU DIN CARACAL?!……. EH!? Ce ziceți?!

 8. Propun sa il trimitem pe Gheorghe Dinca in Rusia.