G4Media.ro

VIDEO Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit temporar funcţionarea unui restaurant…

sursa foto: facebook/ANPC

VIDEO Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit temporar funcţionarea unui restaurant din Sectorul 6 al Capitalei

Din pricina unor nereguli legate de serviciile oferite, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit temporar funcţionarea unui restaurant din sectorul 6 al Capitalei. Operatorul economic a fost amendat cu 10.000 de lei.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi a realizat o acţiune de control la Trattoria Roma, un restaurant situat în Cartierul Drumul Taberei din Capitală, în urma unei postări de pe reţelele de socializare, recepţionată de tinerii comisari, pentru care acest mijloc de comunicare este foarte uzual (…)”, precizează ANPC într-un comunicat, conform Agerpres.

Astfel, în urma verificărilor, o echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti a constatat un mod defectuos de derulare a activităţii restaurantului, care oferea servicii ce pot pune în pericol viaţa, sănătatea sau interesele economice ale consumatorilor, fapt care a dus la aplicarea următoarelor sancţiuni: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de peste 113 kg produse neconforme în valoare de peste 5.000 lei, amendă contravenţională în valoare totală de 10.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Potrivit sursei citate, printre neregulile constatate se află: utilizarea unor materii prime şi preparate culinare fără etichete cu data limita de consum sau elemente de identificare şi caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice total neigienizate, cu prezenţa masivă de praf, impurităţi şi resturi alimentare pe ventilaţia cu care sunt echipate, prezenţa unor insecte moarte precum şi nerespectarea condiţiilor de temperatură şi a vecinătăţilor în agregatele frigorifice.

De asemenea, comisarii ANPC au găsit un paviment depreciat ce nu poate fi igienizat corespunzător şi au mai constatat că în restaurantul respectiv erau utilizaţi bureţii de sârmă în spaţiul de lucru, iar reziduurile solide erau colectate în recipiente fără capac.

O altă abatere viza lipsa informării consumatorilor, în lista meniu, asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potenţial alergen.

„Comunicarea cu fiecare dintre consumatorii afectaţi de neregulile operatorilor economici trebuie să cunoască noi dimensiuni.
Tinerii noştri colegi au observat că, în mediul online, nu neapărat pe conturile instituţiei, apar informaţii importante şi s-au hotărât să le caute şi să le dea atenţie. Roadele implicării lor se văd zi de zi, atât în efecte, cât şi în schimbarea mentalităţii în interiorul instituţiei. Suflul tânăr adus redă energie şi ne obligă şi pe noi să redevenim tineri în atitudine, în hotărâre şi, automat, dă rezultate”, a transmis Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, în comunicatul citat.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. 1. pavimente depreciat – asta este peste tot
  2. Insecte pe conducta ce elimină fumul – asta este peste tot
  3. Stropi de mâncare pe aragaz – duh, bucătărie, ce vrei să fie, nu e muzeu, – asta este peste tot
  4. Praf depus in unele locuri – in București si inspectorul ANPC avea praf si-n c*r – asta este peste tot
  5. Alimente la data limită – deci nu expirate, deci nimic ilegal
  Practic statul poate inchide pe impresii orice afacere cinstită – de-aia cea mai mare eroare este să faci o afacere cinstită in Romania!
  Condițiile sunt multe, se bat cap in cap si se si modifică constant pentru ca investitorul să fie mereu in ilegalitate, mereu pasibil la a da șpagă! Iar dacă nu dă:anuntul in ziar cu „isprava” cleptobirocrației! 🤮

  • Doar n-ai vrea sa-ti vorbeasca despre puritatea aurului sau
   despre concentrații. Alea nu prezinta interes…

  • :)) clar tu ești patronul ofticat că te pune să respecți regulile. Daca pt tine e normal ce vezi acolo te invit să îți lași mâncarea să atingă acele locuri de care zici tu că sunt curate și să mănânci. Și să mănânci și carnea aia de acolo.

  • Volodea, nu tot ce se acceptă în Rusia, trebuie acceptat în România.

  • Toate, dar toate abaterile constatate sunt prostii, regasite in toate restaurantele de peste tot si fara vreun pericol real!

 2. Bă esti prost!?

 3. Revin sa detaliez doar un element din aceasta increngatura de legi idioate, facute de angajati de la stat care nu au lucrat vreodata intr-o bucatarie: marele, specialul si super-igienicul cos cu capac! Este una dintre abaterile pentru care au luat astia amenda.
  Este obligatoriu prin lege, da! Capacul!
  Doar ca, in lumea reala:
  1. Daca este cu pedala, mecanismul se rupe in maxim o saptamana la folosirea intr-o bucatarie.
  2. Daca are capac batant, din acela prin care bagi mana si revine la pozitia initiala, acel capac devine focar de infectie in 20 de minute si nu poti sa cureti legume sau sa gatesti si sa speli capacul in acelasi timp. Si, daca e capacul murdar, iei aceeasi amenda. Si atingi cu mana cu care prepari mancare capacul ala? Gretzos!
  3. Mai ramane sa iei pubela cu capac rabatabil, dar acelea sunt de exterior, au volum mare, nu au loc in bucatarie si, chiar daca ai putea sa o folosesti, pana o umpli stai ore intregi cu gunoiul in bucatarie, fata de un cos normal unde arunci sacul in 20 de minute si pui altul. In plus, capacul trebuie pus la loc dupa ce ai aruncat ceva. Deci, tot timpul stai cu mana pe capacul pubelei, din nou, in timp ce gatesti.
  Daca voi credeti ca asta e mai bine pentru client, va inselati.
  Si, daca nu te gaseste DSV ul sau ANPCul cu capacul pus, degeaba ai pubela cu capac.
  In concluzie, amenda pentru cos fara capac o sa ia toata lumea de cate ori are chef orice organ de control.

 4. Bai fraților, voi sunteți ok la cap??
  A văzut careva filmul??
  Ce scuze tot căutați,ca da amenzi statul dacă vrea, ca asa e peste tot??
  Va recomand sa mâncați voi porcăriile astea din restaurantul lui pește! Tratoria Roma sper sa se închidă definitiv și patronul ar trebui sa facă pușcărie! Vorbim de siguranță alimentara. Dacă nu a ajuns nimeni la spital din acel restaurant asta nu înseamnă că este în regulă ! Asa apar salmonela și alte boli. După ce vine unul cu santinela fac ăștia repede curat și gata. E prima dată doilea, se mai întâmplă.
  Rușine lor și Rușine vouă care nu vedeți ca ăștia, patronii îsi bat joc de noi. Statul roman este de vina, asa este, pentru ca nu ii oprește definitiv pe infractorii ăștia!!