G4Media.ro

VIDEO Ciolacu a greșit numele rectorului UMF Târgu Mureș, în momentul în…

VIDEO Ciolacu a greșit numele rectorului UMF Târgu Mureș, în momentul în care prezenta această nouă achiziție PSD din sistemul medical. L-a numit Ambrozie în loc de Azamfirei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a greșit numele rectorului Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, care va fi primul pe lista candidaților PSD din Mureș la Camera Deputaților. Ciolacu i-a urat acestuia ca în Parlament să „dea culoare legislației”.

„Noi, Partidul Social Democrat, vom continua pe calea noastră și astăzi doresc să vi-l prezint pe domnul profesor doctor Ambrozie Leonard, pentru… rectorul facultății UMF din Târgu Mureș, un specialist în dublă calitate, atât de rector, cât și de medic primar ATI. Domnule profesor, vă mulțumesc că ați răspuns invitației mele și a domnului profesor Dîncu și sper ca în viitorul Parlament să dați culoare legislației atât din domeniul medical, cât și din domeniul educației”, l-a prezentat Ciolacu pe Leonard Azamfirei, într-o conferință de presă la sediul central al PSD.

sursa foto: PSD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ce conteaza tot cu litera A incepe

 2. cei trei mari- A -Cercel , Rafila , Leonard ,sub lupa un pic aburita a lui Ciolacu .

 3. Ideea de baza s-a transmis, au mai cooptat un magnet de voturi de la telectuali, asta cu gresitul numelui e o chestie minora care se practica prin psd. Mai deunazi distinsul ministru al internelor, una din doamnele de Teleorman spunea ca pentru o litera chiar nu merita sa fie luata la p…a. Pentru ea, „prenume” sau „pronume” sunt pe-aproape, ba chiar se substituie unul altuia, in functie de dispozitia de moment. Tot asa si „purã” sau „pusã” cu „pu!ã”, as zice eu.

 4. astea au acum 3 ministri ai sanatatii, care… care… care
  si pe mitraliera (Radulescu) care e si el edic lau trimis la plimbare

 5. Pe langa Turcan, Anisie etc, cam greu de digerat propunerile!

 6. Umor involuntar din partea lui Ciolacu.Ambrozie(ambrozia= o planta toxica)predestinat PSD-ului!

 7. Un roz bonbon, cu ceva pete rosii, sa fie culoarea!!!?
  Sau culoarea ROSIE PSDista e mai potrivita?!

  Cine e Leonard Azamfirei?!
  O „somitate”, cum vrea sa-l prezinte Ciolacu, cu PLAGIAT, evident, numai bun la PSD!

  Stiripesurse.ro, 19.11.2019: „Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu Mureș, un „dalmațian” cu pete plagiate?
  Într-o societate sănătoasă, plagiatul este un virus care efectiv îmbolnăvește sistemul educațional și o dată cu el și însăși societatea. Regretabil în România anului 2019 este faptul că plagiatul nu numai că nu este condamnat în mediile academice, ci, chiar mai mult, este însușit ca normalitate chiar de liderii unor prestigioase medii academice.

  Deloc întâmplător, numele rectorului UMF Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, este cap de listă într-o solicitare a Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), care, punctează: ”În opinia noastră, în acest moment în România există cel puţin 10.000 de opere plagiate. Prin ignorarea pericolului social al fenomenului plagiatului, universităţile româneşti abuzează de principiul autonomiei universitare şi-l transformă într-un principiu abuziv de «stat în stat». Astfel la alegerile universitare au apărut prin vot persoane care sunt în mod cert autori de opere plagiate probate în mod sistematic în Indexul Operelor Plagiate.
  Plagiatul există în momentul în care orice persoană, care ştie citi constată, preluările neconforme.După declaraţiile scandaloase ale actualului ministru al educaţiei şi ieşirea grotescă la scenă a rectorilor care, prin iniţiativă individuală, au adus atingere gravă principiului autonomiei universitare, asociaţia GRAUR face prima intervenţie frontală împotriva plagiatorilor din structurile de decizie ale Ministerului Educaţiei.
  Pentru aceasta, solicităm, în mod ferm şi explicit, îndepărtarea din componenţa şi structurile Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a următoarelor persoane:
  1. Prof. univ. Azamfirei Leonard, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale (Index 00027)” , se arată într-un Comunicat al Asociaţiei.
  Rectorul de la UMF Târgu Mureș apare pe http://www.plagiate.ro și https://antiplagiarism2014blog.wordpress.com/ cu 5 rapoarte de caz. Dintre cele cinci rapoarte și articolele aferente, două vizează articole retrase: unul de Acta Medica Marisiensis (cazul 3), iar celălalt prin decizia redacției Clujul Medical (cazul 4). Articolele care nu au fost retrase sunt grevate de suspiciuni de plagiat.

  Concret, este vorba de cinci articole

  Vascular endothelial growth factor: a possible mediator of endothelial activation in acute respiratory distress syndrome – Articol publicat în Minerva Medical
  The Presence of Nucleated Red Cells in the Blood of Critical Care Patients is Associated with an Increased Mortality Risk– Articol publicat în Acta Medica Marisensi
  Immunohistochemical Evaluation of Sentinel Lymph Nodes in Colon Cancer – Articol publicat în Acta Medica Marisensis
  BIOPSIA NODULULUI SANTINELA IN CANCERUL DE COLON – Articol publicat în Clujul Medical
  Using the galactomannan antigen assay in the diagnosis of invasive aspergillosis after hematopoietic stem cell transplantation – Articol publicat în Romanian Journal of Morphology & Embryology

  Articolul 1 are potrivit analizelor un grad de 65% text copiat și 40 de intrări bibliografice greșite. El cuprinde și citate din alți autori dar fără a se pune ghilimelele, precum și text reciclat din alte articole.

  Articolul 2 are potrivit analizelor un grad de 75% text copiat.

  Articolul 3 are potrivit analizelor un grad de 75% text copiat de la surse necitate.

  Articolul 4 are potrivit analizelor un grad de 52% text copiat.

  Articolul 5 are potrivit analizelor un grad de 66% text copiat. De asemenea, el mai cuprinde false citări a sursei, paragrafe copiate cu date similare sau la fel și date preluate ca fiind date proprii.

  Așa cum spuneam, articolele 3 și 4 au fost retrase de pe suporturile unde au fost publicate.

  Mai mult, Articolul 2, prin Raportul Final 977/2012 al Consiliului Național de Etică a Cercetării Șiințifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării / CNECSDTI, a fost dovedit ca fiind un PLAGIAT, stipulându-se: “Nu respectă normele de bună conduită în activitatea de comunicare, publicare, diseminare și popularizare științifică”.

  Ca și cum toate aceste pete pe activitatea academică a rectorului UMF Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, nu ar fi de ajuns, asupra sa planează și o serie de matrapazlâcuri legate de programele POSDRU derulate sub bagheta sa. Concret, rectorul UMF Târgu Mureș a fost coordonator din 2011 încoace în opt contracte și granturi de cercetare:
  1. Calitate şi competenţă profesională europeană în educaţia medicală şi în managementul activităţilor educaţionale ‐ Contract POSDRU /86/ 1.2/ S/ 63815,
  2. Cercetare avansata prin programe post‐doctorale în stiinte fundamentale si clinice medicale ‐ Contract POSDRU/89/1.5/S/60782,
  3.Proiect pentru dezvoltarea de programe doctorale cu dimensiuni europene în medicină si stiintele vieţii ‐ Contract POSDRU/21/1.5/G/40712,
  4. Program de excelenta in cercetare doctorala si postdoctorala multidisciplinara in bolile cronice. POSDRU/159/1.5/S/133377,
  5. Cercetarea doctorală şi postdoctorală prioritate a învăţământului superior românesc (DocPostdoc). POSDRU /159/1.5/S/137390,
  6.Tehnologii avansate pentru calitate in universitatea orientata spre viitor. POSDRU/86/1.2/S/58609,
  7. Crearea de noi oportunități de învățare pentru studenți pentru dezvoltarea abilităților practice folosind simulatoare medicale POSDRU/156/1.2/G/136334 .
  8. Excelenta in formarea doctorala prin implementarea unui model european consacrat POSDRU/CPP107/DMI1.5/S/80641, 8.Proiect pentru dezvoltarea de programe doctorale cu dimensiuni europene in medicina si stiintele vietii. POSDRU/21/1.5/G/40712.

  Deși sumele obținute în urma lor sunt considerabile, doar în Declarația de avere din 2012 se pomenește de aceste contracte POSDRU, și nici măcar atunci nu este specificată explicit suma obținută, ci este trecută la grămadă, la totalul veniturilor.
  În declarațiile de avere din anii următori, nici măcar nu mai apare mențiunea existenței contractelor POSDRU sau a granturilor.
  Apoi, deși era ordonator de credite, Azamfirei și-a acordat salariu din Proiectele POSDRU și via proiectele de formare derulate, cum este exemplul proiectului Softis-Ped, nr 2106-1-Ro01-KA203-024630, decizia de întocmire a contyractelor de muncă fiind semnată chiar de rectorul Azamfirei, el fiind însă și salariat! (vezi facsimil)

  De asemenea, cu toate că au avut obligația să fie făcută publică lista participanților la programe nici astăzi aceste liste nu au fost făcute publice, rămânând o enigmă modul de cheltuire a aproape 5 milioane de euro, existând chiar în mediul academic târgmureșean destule voci care suspicionează faptul că parte din această sumă a îngreunat portofelul persoanelor din conducere, prin declarații fictive privind numărul participanților la o serie de cursuri. (http://www.radiomures.ro/stiri/270-de-cadre-medicale-au-primit-cea-mai-inalta-pregatire-printr-un-proiect-finantat-din-fonduri-europene.html). De altfel, aceeași suspiciune există și la Cluj, unde procurorii susțin că persoane din top managementul UMF Cluj, în frunte cu fostul rector Marius Bojiță au realizat fraude cu fondurile europene tocmai prin declarații în fals referitoare la cursanți.”

  G4media, va rog sa dati postarea!!

  • Interesant. Iata „intelectualii” PSD-ului. Problema este ca nu toata lumea face diferenta, nu stie ce inseamna plagiat – mai ales cei care nu au studii superioare. Pentru ei, „profesor” este „profesor” si atat pentru ca oricum ii depaseste. Iar perceptia asta trebuie schimbata – in timp si cu efort.

 8. As fi dorit sa vad la PNL !!! … o astfel de campanie de atragere si recrutare a intelectualilor.
  PSD vrea sa ia fata PNL-ului la aspectul asta (important datorita prezentei in discutiile publice a subiectelor Stiinta, Sanatate si Scoala), si – in ciuda analfabetismului si gafelor – reuseste! La alegeri vor spune ca PSD este „partidul profesorilor” contra PNL partidul care a scapat pandemia de sub control pentru ca nu stie ce face.
  Asta este strategia lor. Si este destul de buna. Tinand cont de faptul ca PSD alearga singur pe stanga, vor castiga alegerile (daca USR si PNL nu se trezesc din adormire si mediocritatea reprezentata de Anisie).

  • Ai fi vrut sa-l vezi p-asta la PNL?!
   Ia cauta informatii, e un plagiator marca PSD!!!
   Am postat eu ceva, dar G4media cenzureaza la greu, NU au dat comentariul pana acum la Ora 3:32!
   Incerc sa postez macar link-ul:
   https://www.stiripesurse.ro/leonard-azamfirei-rectorul-umf-targu-mures-un-dalmatian-cu-pete-plagiate_1403883.html

  • Nu persoana asta. Ma refeream la strategia partidului de atragere a intelectualilor.

  • @Ioan: Care „intelectuali”?!
   Rafila si Cercel, care au FACUT Fix NIMIC la viata lor?!
   Ce-a lasat in urma Rafila in 30 de ANI de Functii inalte in Statul roman, functii care i-au adus o avere colosala?!
   NIMIC!
   Cercel, al fel!!!
   NU de intelectuali e nevoie, ci de PROFESIONISTI, de oameni bine Educati(NU posesori de colectii de diplome la celebrele fabrici de diplome!), cu COMPETENTE reale pe domeniul lor, care sa fie in stare sa FACA ceva, sa SCHIMBE Romania!!!
   Si, mai ales, NU de clientelism politic, ci de MERITOCRATIE, de oameni pusi acolo unde POT face ceva, nu de fiul analfabet, dar cu „doctorat”, al primarului din Fetesti care primar pompeaza bani grei la PNL!

  • Scuze Lili, dar pentru un moment am crezut ca poate stii ce vorbesti.
   Acum realizez ca nu stii ce inseamna intelectual. Ba mai ii mai si insulti pe intelectuali.
   Nu stiu de unde ai aterizat, dar nu pari mai de incredere decat plagiatorii PSD.

  • amice IOAN esti rupt de realitate habar nu ai ce spui – atragere de intelectuali ? stii ce inseamna intelectual – unul care nu se poate asocia decit cu cei asemeni lui , printre multe altele .

 9. Am aflat din presa ca rectorul dela Tg. Mures este acuzat de plagiat teza de doctorat si a gasit refugiu in GIO.