G4Media.ro

VIDEO Cine este salvamontistul care a murit în avalanșa de la Bâlea:…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Cine este salvamontistul care a murit în avalanșa de la Bâlea: Pogo, unul dintre cei mai buni freerideri din Romania / „Munții sunt cei care m-au definit, îmi oferă atât de mult”

Pogo, sibianul în vârstă de  33 ani, decedat vineri în urma unei avalanșe la Bâlea, se afla în timpul liber, anunță Turnul Sfatului.

Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu, spune că avalanșa a avut linie de fractură la 250 m și cale de rulare 400 m diferența de nivel, lungime 800 m. „Victima a suferit leziuni incompatibile cu viața din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat”.
Turnul Sfatului a scris în ianuarie despre Pogo și despre documentarul realizat de doi schiori olandezi, ajunși la Bâlea la invitația salvamontistului sibian.

„Pogo. Fețele nevăzute ale României” este numele scurtmetrajului lansat în decembrie 2023 de către doi schiori pasionați de sporturile extreme. Loïc Isliker și Paul de Groot, cei doi schiori, au început din 2020 să realizeze o serie de filme sub sloganul „Hidden Faces” (fețe nevăzute – n.r.), documentare în care să surprindă amploarea unor zone potrivite pentru „freerideri” (adică cei care practică sportul în zone sălbatice).

Documentarul despre zona văii Bâlea a apărut ca urmare a invitației transmisă lor de către Paul Popescu. Salvamontist sibian, botezat „Pogo” de către prieteni.

„Munții sunt cei care m-au definit, îmi oferă atât de mult. Nu știu ce m-aș face fără munți. Cu cât văd mai multe locuri, cu atât apreciez mai mult ceea ce am acasă. Sunt atât de multe locuri în care mi-aș mai dori să schiez mai mult. Sper să trăiesc 100 de ani, să fiu sănătos și să pot schia cât mai mult, să împărtășesc acest lucruri cu prietenii mei și să le transmit mai departe copiilor mei”, povestestea Pogo celor doi musafiri veniți în țara noastră pentru prima dată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Un montaniard adevărat, cum nu prea mai găsești… și sunt tot mai puțini…