G4Media.ro

VIDEO Cerbi filmați în Parcul Național Piatra Craiului în timpul ”boncănitului” /…

sursa foto: Pexels/ Cmonphotography

VIDEO Cerbi filmați în Parcul Național Piatra Craiului în timpul ”boncănitului” / Imagini surprinse de camerele de supraveghere instalate în pădure

Felul în care se manifestă cerbii în perioada de împerechere a fost prezentat pe pagina de Facebook a Parcului Național Piatra Craiului, relatează Brașov.net.

Imagini cu un cerb care se tăvălește într-o baltă, într-o poiană și cu un altul care ”boncăne” noaptea, încercând să atragă atenția femelelor au fost vizualizate de sute de persoane.

Imaginile au fost surprinse de camerele de monitorizare a faunei instalate într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

Sunetele pe care cerbii ieșiți la boncănit le scot prin luminișuri sau poieni sunt menite să atragă femelele și să țină la distanță „competitorii”.

Imediat după încheierea perioadei de boncănit are loc formarea cârdurilor care „funcționează” până spre sfârşitul lunii aprilie.

„Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit”, explică Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt protejate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. si multumeste-i lui Stelian Bodnarii pentru camerele video de inalta rezolutie montate in munti:

  2. Frumoase exemplare 🥰🥰🥰🥰🥰🥰
    Ps: sper că nu o să fie găsiți de ăia cu puști mari și cu puțele mici🤭🤭🤭